Tko su iluminati?

Tko su iluminati? (Meki uvez)

Trenutno nije dostupno.
Cijena: 99.00 kn
Vaša cijena: 89.10 kn
Uštedjeli ste: 9.90 kn

ISBN: 9531787719
Izdavač: Naklada Ljevak
Godina izdanja: 2006
Broj stranica: 213
Format: 12,5*19,5 cm
Područja: Ostale društvene znanosti
Tko su Iluminati - Istraživanje mita o tajnim društvima

Što povezuje Francusku revoluciju, ubojstvo dinastije Romanov, dizajn dolarske novčanice i priču o vanzemaljcima u Roswellu? Što povezuje dekana Sveučilišta Yale iz 18. stoljeća, aristokratsku simpatizerku nacizma između dva rata, antikomunističkog fanatika iz McCarthyjeva doba i bivšeg urednika Playboya? 

Povezuje ih jedno od najzloglasnijih tajnih društava na svijetu - Iluminati.

Na temelju slučajnog uzorka s interneta proizlazi da iluminati mogu biti sotonisti, komunisti, masoni ili stanovnici Atlantide; da su oni mudraci u čijim je rukama ključ drevnih misterija, ili da im je cilj uništenje svijeta kakvog poznajemo; da su putnici kroz vrijeme ili mistici, članovi Trilateralne komisije, ili Vijeća za inozemne odnose, ili CIA-e; prema nekima iluminat je i predsjednik Sjedinjenih Američkih Država, papa ili sam Sotona.

Ova knjiga predstavlja jedinstvenu povijest iluminata i istražuje ekstremno različite teorije o njima. Proučava kako se mit o lluminatima razvijao kroz povijest kako bi odražavao ljudske strahove i tjeskobe. Zašto je društvo koje je postojalo tek nešto više od desetljeća tijekom povijesti a i danas optuživano za pokretanje najvećih svjetskih zavjera. Spominje se već stoljećima, no dokazi o njegovu postojanju su oskudni. Ova knjiga razmatra teorije koje ispituju zašto je to društvo pobuđivalo strah. Ova knjiga razmatra činjenice i mitove o iluminatima, istražujući razloge zbog kojih su pobuđivali sve veći strah - od straha od intelektualaca u vrijeme prosvjetiteljstva do straha od komunista u vrijeme McCartyjeve ere.

No najvažnije od svega, ova knjiga nudi odgovor na stoljećima staro pitanje:
Tko su iluminati?

knjige slične tematike

recenzije korisnikaSaznajte više o recenzijama

Ova knjiga još nema korisničkih recenzija.
Budite prvi koji će ocjeniti ovu knjigu i pomozite ostalim korisnicima pri odabiru.