Upravljanje marketingom - 12. izdanje

Upravljanje marketingom - 12. izdanje (Tvrdi uvez)


Cijena: 580.00 kn
Vaša cijena: 551.00 kn
Uštedjeli ste: 29.00 kn

ISBN: 9532460314
Izdavač: Mate d.o.o.
Godina izdanja: 2008
Broj stranica: 729
Format: 21*27 cm
Područja: Marketing
UDŽBENIK BROJ 1 IZ PODRUČJA UPRAVLJANJA MARKETINGOM U CIJELOM SVIJETU!

Upravljanje marketingom vodeći je marketinški tekst jer njegov sadržaj i organizacija dosljedno održavaju promjenu u marketinškoj teoriji i praksi. Prvo izdanje Upravljanja marketingom, objavljeno još 1967. godine, uvelo je koncept prema kojem tvrtke moraju biti motivirane klijentima i tržištem.  Tvrdimo da se paralelno s promjenom marketinških tehnika i organizacijha, promijenio i ovaj udžbenik. U prvim izdanjima ovog udžbenika, malo su se malo spominjale teme koje se danas smatraju fundalmentalnima kao što su segmentacija, ciljanje i pozicioniranje. Koncepti kao što su vrijednost marke, analiza vrijednosti za klijenta, marketing baze podataka, e-trgovina, mreže vrijednosti, hibridni kanali, upravljanje lancem dobavljanja i integrirane marketinške komunikacije nisu bile prisutne u tadašnjem marketinškom vokabularu.

Uspijeh Upravljanja marketingom možemo pripisati njegovoj sposobnosti da maksimalno iskoristi tri dimenzije koje najbolje karakteriziraju tri dimenzije – dubinu, širinu i važnost!

Dvanaesto izdanje izgrađeno je na temeljnim snagama prošlih izdanja: menadžerska orijentacija, analitički pristup, multidisciplinarna perspektiva, univerzalne primjene, sveobuhvatna i balansirana pokrivenost. Neke od najznačajnijih novih tema u ovom izdanju su: holistički marketing, integrirani marketin, interni marketing, marketing odnosa, društveno odgovoran marketing.

Kratki sadržaj:
Razumijevanje upravljanja marketingom
Dobivanje uvida u marketing
Povezivanje s klijentima
Izgrađivanje snažnih marki
Oblikovanje tržišne ponude
Isporuka vrijednosti
Važnost komunikacije
Ostvarivanje uspješnoga dugoročnog rasta
Dodatak; Rječnik; Kazalo autora; Kazalo tvrtki, marki i organizacija; Pojmovno kazalo

Prof. Philip Kotler vodeći je svjetski autoritet na području marketinga. On je uvaženi profesor međunarodnog marketinga na Kellog School of Management na Northwestern Sveučilištu. Magistarski rad je obranio na Sveučilištu u Chicagu, a doktorat na MIT-ju, oboje iz ekonom?e. Autor je dvadesetak knjiga na temu marketinga u različitim spec?aliziranim područjima kao i stotinjak članaka objavljenih u stručnim časopisima te je dobitnik brojnih nagrada za zasluge u proučavanju i unapređivanju znanosti o marketingu.
Kevin L. Keller je prepoznat kao jedan od međunarodnih vođa u proučavanju strateškog brand menadžmenta i integriranih marketinških komunikacija. Keller je E. B. Osborn profesor marketinga na Amos Tuck School of Business Administration na Sveučilištu Dearthmouth. Njegova istraživanja su često citirana, dobitnik je brojnih nagada te je radio kao savjetnik za brandove marketinškim stručnjacima u mnogim tvrtkama kao što su Disney, Ford, Intel, Levi Strauss, Nike, P&G i Starbucks.

knjige slične tematike

recenzije korisnikaSaznajte više o recenzijama

Ova knjiga još nema korisničkih recenzija.
Budite prvi koji će ocjeniti ovu knjigu i pomozite ostalim korisnicima pri odabiru.