Velika knjiga UNESCO-ove svjetske baštine

Velika knjiga UNESCO-ove svjetske baštine (Tvrdi uvez)

Trenutno nije dostupno.
Cijena: 650.00 kn
Vaša cijena: 650.00 kn
Uštedjeli ste: 0.00 kn

ISBN: 9789536926626
Izdavač: Stanek d.o.o.
Godina izdanja: 2008
Broj stranica: 512
Format: 26*36 cm
Područja: Umjetnost ostalo
Osnivački sporazum o Popisu svjetske baštine, koji je odobrio UNESCO tri godine ranije u Parizu, stupio je na snagu 17. prosinca, 1975. godine. Od tada je 180 zemalja potpisalo sporazum, koji sada štiti preko 700 prirodnih i kulturnih dobara smještenih u 135 zemalja.

Ovaj neprocjenjivi inventar svjetskih čuda obuhvaća mjesta koja su označila evoluciju života na Zemlji, te područja gdje se počelo razvijati čovječanstvo, netaknute prirodne parkove, ostavštinu veličanstvenih civilizacija koje su odavno nestale, raskošna kraljevska boravišta, remek djela umjetnosti i arhitekture, mjesta posvećena najvećim svjetskim religijama, te nezaobilazna temeljna djela industrijskog doba. Izabrali smo 110 lokacija na svim kontinentima i iz svih vremenskih razdoblja te smo ih objedinili u jednu knjigu prikazujuću najnevjerojatnija blaga našeg planeta.

Ova knjiga pruža pregled prirodnih i kulturnih izvora diljem svijeta, te skreće pozornost na golem izazov kojeg se latio UNESCO kako bi ih zaštitio i očuvao. Obuhvaćajući civilizacije i ljepote našeg planeta u svrhu stvaranja stvarne knjižnice povijesti, "Velika knjiga UNESCO-ove svjetske baštine" krasno svjedoči o našem životu i kulturi. To je u kratko, povijesno sjećanje našeg planeta.

Marco Cattaneo rođen je 1963. godine. Diplomirao je fiziku na Sveučilištu u Milanu, profesionalni je novinar, pomoćni urednik talijanskog izdanja Scientific American. Ovaj neumoran putnik i fotograf, trenutno piše za talijanski Meridiani.

Jasmina Trifoni rođena je 1966. godine. Diplomirala je političke znanosti na Sveučilištu u Padovi. Pravi je profesionalac u putovanjima s istaknutim etnološkim i kulturološkim iskustvima o Aziji. Trenutno piše za nekoliko talijanskih nakladnika.

knjige slične tematike

recenzije korisnikaSaznajte više o recenzijama

Ova knjiga još nema korisničkih recenzija.
Budite prvi koji će ocjeniti ovu knjigu i pomozite ostalim korisnicima pri odabiru.