Zavist

Zavist (Meki uvez)

Trenutno nije dostupno.
Cijena: 39.00 kn
Vaša cijena: 35.10 kn
Uštedjeli ste: 3.90 kn

ISBN: 9532222146
Izdavač: Naklada Jesenski i Turk
Godina izdanja: 2005
Broj stranica: 72
Format: 11.5*18 cm
Područja: Psihologija, pedagogija , Popularna psihologija
Obilježena kao jedan od sedam smrtnih grijeha, zavist je u današnjoj potrošačkoj kulturi, kao i ranije u povijesti, snažna sila. No, mediji koji nas potiču da kupujemo i trošimo nisu jedini izvor zavisti. Psihoanalitičari tvrde da zavist prati sva ljudska bića i utječe na nas u svim životnim razdobljima – od dojenčetove zavisti na majčinim prsima, preko adolescentove zavisti na tuđim postignućima do zavisti starijih osoba prema mladima.

U ovoj knjizi izlažemo povijest tog pojma u psihoanalitičkoj misli, od Freudova spornog pojma zavisti na penisu do jednako spornih shvaćanja Melanie Klein o dojenčetovoj prvotnoj zavisti na prsima. Kako objašnjava Kate Barrows, zavist je jedan od najvećih izazova u psihoanalizi, no u stvarnosti se može javiti i u blažim oblicima. Žalac te blaže vrste zavisti, ako je prate divljenje i zahvalnost, može potaknuti – ne nepovjerenje i mržnju, nego oponašanje i poštovanje.

Kate Barrows obučava studente u suradnji s Britanskim psihoanalitičkim društvom i članica
je Udruženja dječjih psihoterapeuta. Vodi privatnu praksu u Bristolu te piše i drži predavanja o širokom rasponu psihoanalitičkih tema.

knjige slične tematike

recenzije korisnikaSaznajte više o recenzijama

Ova knjiga još nema korisničkih recenzija.
Budite prvi koji će ocjeniti ovu knjigu i pomozite ostalim korisnicima pri odabiru.