Enciklopedija za roditelje

Bašić-Ogresta, Marija


261,00 kn
 • Uvez: Tvrdi uvez
 • Broj stranica: 456
 • Format: 19.5*26.5
 • ISBN: 9531781095
 • Izdavač: Naklada Ljevak
 • Godina izdanja: 1999.
 • Biblioteka:
 • Izdanje: -

Knjiga je moderno koncipiran priručnik vrhunskoga francuskog izdavača Laroussea. Za razliku od ostalih priručnika na našem tržištu namijenjenih mladim roditeljima ova knjiga prijatelj je i savjetnik roditeljima od samoga začeća pa sve do početka adolescentnoga doba njihova djeteta.

Po prvi puta ovakav priručnik ima i jasan i razumljiv rječnik medicinskih termina koji pruža osnovne obavijesti o bolestima ili dijagnostičkim metodama te tako pomaže roditeljima da ublaže svoje strepnje i strahove.

U stvaranju "Enciklopedije" sudjelovalo je nekoliko desetaka vrhunskih specijalista: ginekologa, pedijatara, psihologa i primalja, a oni su se potrudili odgovoriti na sva pitanja koja bi budući roditelji mogli postaviti.

Knjiga na 456 stranica donosi preko 300 fotografija u boji.

Pravi DOKTOR U KUĆI: GINEKOLOG-PORODNIČAR-PEDIJATAR- PRIJATELJ kojem se s pouzdanjem možete obratiti.

U prvom se poglavlju govori o trudnoći, objašnjava se tijek trudnoće i rast djeteta, zatim se preporuča način praćenja trudnoće i raspored pregleda kod liječnika. Trudnici se savjetuju optimalni jelovnici, vježbe i odjeća, ali se i upozorava na moguće poteškoće i rizike. Također se savjetuje kako da se obitelj, a posebice drugu djecu pripremi za dolazak prinove.

Drugo je poglavlje posvećeno porodu. Mnoge se trudnice boje da neće prepoznati trenutak kada treba otići u rodilište, no ovdje je sve precizno objašnjeno. Detaljno je opisan i sam porođaj, kao i posebni slučajevi kada nije preporučljivo obaviti tzv. prirodni porođaj. Vrlo je važno da se majka nakon poroda što prije vrati u formu pa joj se predlažu vježbe pomoću kojih će to postići.

Mnogi roditelji strahuju, pogotovo dok je dijete još malo, da će u nečemu pogriješiti. "Enciklopedija za roditelje" im u slijedeća četiri poglavlja daje precizna uputstva za postupanje s djetetom. Kako ga i čime treba hraniti, kako održavati higijenu, što ga treba učiti, u čemu ga pustiti da bude samostalno.

Poglavlja su podijeljena prema dobi djeteta:
Dojenče do godinu dana
Dijete od 1. do 3. godine
Dijete od 3. do 10. godine
Prema adolescenciji.

Izložen je detaljan pregled razvoja djeteta u svakoj godini te posebni savjeti za pojedinu dob. Na kraju knjige nalaze se upute za postupanje u hitnim slučajevima i Medicinski rječnik u kojem su opisane najčešće dječje bolesti, njihovi simptomi i liječenje.

Prijevod: Marija Bašić-Ogresta, Ana Prpić, Julija Šuput, Tatjana Tadić, Jasenka Zmijanac


drugi kupci su kupili i ovo

predlažemo

Zadnje pregledani naslovi


×
Prijava
Izgubljena lozinka
×
Registrirajte se kao novi web kupac
 • Kupujte naslove iz naše ponude
 • Primajte obavijesti o novim naslovima
 • Kreirajte svoju listu želja
 • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.