Nagrađeni romani Hilary Mantel ekranizirani u BBC-jevoj dramskoj seriji Wolf Hall

„Profinjeno i iznenađujuće. Teško je zamisliti bolju BBC-jevu adaptaciju romana Hilary Mantel.“

James Walton, The Telegraph

Povijesni romani Hilary Mantel nakon odličnog početnog odjeka i dalje pronalaze nove pobornike. Među njima su i poznati scenarist Peter Straughan koji je za film Dečko, dama, kralj, špijun 2011. nominiran za Oskar te redatelj Peter Kosminsky, višestruki dobitnik nagrade BAFTA. Upravo su oni zaslužni za BBC-jevu televizijsku adaptaciju romana Wolf Hall i Privedite tijela iz trilogije hvaljene spisateljice. Oba romana, dobitnici nagrade Booker 2009. i 2012., koja je u hrvatskom prijevodu objavio V. B. Z., na uzbudljiv i dinamičan način problematiziraju kulturno-socijalna previranja u šesnaeststoljetnoj Engleskoj, pojedinca u raljama tiranskog vladara i surovu borbu moći. Televizijska serija Wolf Hall počela je s emitiranjem u siječnju, a prvu je epizodu od njih šest gledalo više od 3, 9 milijuna gledatelja što je seriji već osiguralo status jedne od najboljih dramskih serija 2015. godine.

Autorica u knjigama vješto oslikava onodobnu Englesku visoke kulture i velikih renesansnih umova, političko-vjerske ratove, ali i s lakoćom prikazuje kompleksnu preobrazbu Thomasa Cromwella od nekadašnjeg kovačeva sina do političara koji vuče sve konce na dvoru kontroverznog Henrika VIII. Scenarij dosljedan originalu potvrđuje vrijednost knjiga, a serija Wolf Hall gledateljsku publiku privući će sjajnim odabirom glumaca i glumica, među kojima je Damian Lewis, dobro poznat obožavateljima serije Domovina, vjernom kostimografijom i raskošnom scenografijom. 

Možda će vas zanimati

×
Prijava
Izgubljena lozinka
×
Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.