Predstavljanje knjige: Zoran Žmirić, "Zapisano metkom"

Sudjelovali: Enver Krivac, Kristina Posilović, Milan Zagorac, Zoran Žmirić
Pjesme čitali: Željka Horvat Čeč, Davor Mandić, Tea Tulić, Alen Kapidžić, Zoran Krušvar

Večeras je u ugodnom druženju na brodu Arca Fiumana riječki književnik Zoran Žmirić mnogobrojnoj publici predstavio svoju zbirku pjesama "Zapisano metkom". Riječ je o ratnoj i antiratnoj knjizi koju je Milan Zagorac nazvao "finim alkemičarskim talogom onoga što je izneseno u Blockbusteru", antiratnom romanu za koji je Zoran osvojio Književno pero za najbolju knjigu godine 2009./2010.

U pjesmama kroz motiv rata, autor naglašava pokušaj pojedinca da se otrgne destrukciji, ali isto tako iznosi odnos ljudi prema pojedincu te se protivi tome da se konfliktu odgovori konfliktom. "Pjesme koje diraju u srce i mozak", "dirljive i snažne pjesme" samo su neki od izraza koji su se večeras mogli čuti. Ova će zbirka pjesama istovremeno pogoditi, ali i nasmijati čitatelja prokazavši apsurdnosti bojišta.

Posebno smo uživali u slušanju pjesama koje su čitali Zoranovi prijatelji, legendarni RiLitovci i sam Zoran, a nakon svake smo pjesme htjeli čuti još.Možda će vas zanimati

×
Prijava
Izgubljena lozinka
×
Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.