fbpx

Knjige će se pronaći već od 10 kuna, a novi naslovi bit će sniženi 20 %

Rijeka, 3. svibnja – Riječku kulturnu ponudu za svibanj obilježit će 12. Vrisak – riječki sajam knjiga i festival autora, čiji će se središnji festivalski dio održavati od 12. do 19. svibnja u prostorima Guvernerove palače Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja Rijeka. No sajamski, izložbeno-prodajni dio tradicionalno počinje znatno ranije pa će se i ovoga puta tijekom cijelog mjeseca svibnja od 3. do 31. svibnja u knjižari V.B.Z. na Korzu te na književnim punktovima na Trgu 111. i Trgu 128. brigade Hrvatske vojske knjige domaćih i stranih izdavača moći pronaći po sajamskim popustima na sniženju od 20 do 80 posto.

Vrisak okuplja sve relevantne hrvatske izdavače s novim naslovima i zanimljivim akcijskim ponudama na starije naslove. Knjige će se pronaći već od 10 kuna, a novi naslovi bit će sniženi 20 %. U širokoj ponudi pronaći će se i knjige na stranim jezicima, posebno Taschenova izdanja, ali i VBZ-ova biblioteka The Best of Croatian Literature u kojoj se objavljuju djela domaćih autora na engleskom i njemačkom jeziku. Poseban dio bit će posvećen i knjigama za djecu.

Svečano otvorenje festivalskog dijela ovogodišnjeg Vriska održat će se 12. svibnja u 19 sati u Mramornoj dvorani Guvernerove palače uz glazbene goste The Siids. Dvanaesto izdanje donosi više od pedeset programa – predstavljanja knjiga, razgovore s autorima, dječje radionice, koncerte, izložbe i okrugle stolove. Festivalska novost je poseban program Vrisak u vrtu – koji će se u popodnevnim satima održavati u perivoju Guvernerove palače. Svakodnevno od 15 sati uz Vrisak šank i široku ponudu knjiga posjetitelji će moći uživati u opuštenoj atmosferi na otvorenom u čijoj će se ponudi pronaći i dječji kutak za male čitače. Vrisak u vrtu donosi i zanimljive programe različitih riječkih umjetnika, dramska uprizorenja, čitanja poezije i proze, radionice, ali i večernje koncerte i DJ večeri te razgovore sa zanimljivim autorima. Vrisak Junior – program za djecu ove će godine uz predstavljanje slikovnica biti obogaćen brojnim kreativnim radionicama za djecu.

Više od 50 domaćih i stranih autora gostovat će u programu 12. Vriska. Ovogodišnje inozemne goste predvode: dobitnik engleske PEN Promotes nagrade za 2016. godinu, Stephane Barroux – ugledni francuski grafički umjetnik, ilustrator stripa „Alpha“ i Kei Miller – jamajkanski književnik koji će predstaviti prvi prijevod svoje zbirke „Kartograf pokušava mapirati svoj put u Zion“ na hrvatski jezik. Djela ovih autora dio su biblioteke istoimenog trogodišnjeg projekta Na margini koji je podržao i program Kreativna Europa Europske unije.

Na ovogodišnjem Vrisku svečano će se 15. svibnja dodijeliti i V.B.Z.-ova nagrada za najbolji neobjavljeni roman, kada će svi posjetitelji na dar dobiti besplatan primjerak pobjedničkog romana. Dok će se središnji festivalski dio održavati u Guvernerovoj palači, dio programa očekuje nas i u Book Caffeu Dnevni boravak u Ciottinoj 12a, ali i u antikvarijatu Ex Libris – Riva Boduli 3b te ponovno i na Lošinju gdje će domaći i strani pjesnici sudjelovati u prevoditeljskim radionicama. Festival i ove godine donosi bogat program i mnoštvo književnih i kulturnih događanja, poput G-točke, glazbenog-umjetničkog programa koji nailazi na izuzetan odziv publike. Za sve detalje pratite Facebook stranicu Vriska: https://www.facebook.com/vrisakVBZfestival/

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.