Atlas anatomije čovjeka 1-2

Atlas anatomije čovjeka 1-2 (Meki uvez)


Cijena: 1200.00 kn
Vaša cijena: 1140.00 kn
Uštedjeli ste: 60.00 kn

ISBN: 953191138X
Izdavač: Naklada Slap
Godina izdanja: 2007
Broj stranica: 909
Format: 23.5*31.5 cm
Područja: Medicina općenito , Atlasi
Nakon pet godina, pred Vama je 2. hrvatsko i 22. njemačko izdanje Sobottina anatomskog atlasa, koji i dalje ostaje svjetski standard atlasnog prikaza građe ljudskog tijela.

Novo izdanje donijelo je niz promjena, opisanih u predgovoru prof. R. Putza i R. Pabsta 22. njemačkom izdanju. Novina je puno, ne u sadržaju, nego u organizaciji Atlasa, temeljem modernog pristupa učenju građe ljudskog tijela u medicini. Naglasak je na isticanju kliničko-anatomskih odnosa i još jasnijem i preglednijem prikazu građe i odnosa pojedinih tvorbi ili dijelova tijela. Takav suvremeni didaktički pristup omogućuje brzo snalaženje u Atlasu, dok su važni podatci iz tablica sada sustavno prikazani na jednom mjestu - u posebnom svesku uz prvi dio Atlasa.

Posebice zahvaljujemo studentima, koji su marljivo učili iz l. hrvatskog izdanja Atlasa i upozorili nas na pogrješke u terminologiji ili označivanju tvorbi na slikama. Sve ispravke smo uputili njemačkim urednicima, koji su ih unijeli u novo izdanje. Vjerujemo da će studenti i dalje biti najstroži kritičari i pomoći nam da novo izdanje Atlasa bude još bolje.
Zasluge za ovako vrijedno djelo prije svega idu izdavaču - "Nakladi Slap", koja je i ovaj put napravila izuzetan izdavački pothvat i hrvatskoj medicinskoj javnosti dala prijevod Atlasa samo nekoliko mjeseci nakon izlaska novoga njemačkog izdanja.
Zagreb, listopad 2006. A. Marušić 

Prijevod 22. izdanja sastoji se od 3 dijela: Svezak 1 - Glava, vrat, gornji ud, Svezak 2 - Leđa, utrobni organi, donji ud i Tablice za mišiće, zglobove i živce. Novo izdanje Sobottina atlasa sadrži još više kliničkih slika: primjerice, rendgenske, MRT i CT slike, endoskopske slike, intraoperativne slike organa u boji, slike pacijenata s najčešćim kljenutima itd. 

knjige slične tematike

recenzije korisnikaSaznajte više o recenzijama

Ova knjiga još nema korisničkih recenzija.
Budite prvi koji će ocjeniti ovu knjigu i pomozite ostalim korisnicima pri odabiru.