Globalizacija bijede i novi svjetski poredak

Globalizacija bijede i novi svjetski poredak (Tvrdi uvez)


Cijena: 240.00 kn
Vaša cijena: 216.00 kn
Uštedjeli ste: 24.00 kn

ISBN: 9789536460830
Izdavač: Prometej
Godina izdanja: 2008
Broj stranica: 407
Format: 17*24 cm
Područja: Publicistika , Književnost
Međunarodni bestseller u kojem autor iznosi okvirne crte Novog svjetskog poretka koji buja na ljudskoj bijedi, uništavanju prirodnog okoliša, na poticanju etničkih razdora.... Knjiga je objavljena na 11 jezika i prodana u 100 000 primjeraka! Doživjela je 10 izdanja na engleskom u SAD-u i Ujedinjenom Kraljevstvu!

Globalni mediji fabriciraju vijesti i otvoreno izvrću tijek zbivanja u svijetu. Ta "lažna osviještenost" što prožima naša društva onemogućava kritičke rasprave i prikriva istinu. "Slobodno tržište" kao jedino obećanje nudi svijet poljodjelaca bez zemlje, tvornica čvrsto zatvorenih prozorskih kapaka, radnika bez posla i nestajućih socijalnih programa, što kao jedini fijek iza sebe ostavljaju "gorku gospodarsku terapiju" WTO-a i MMF-a. Moramo obnoviti istinu, razvlastiti korporativne medije, vratiti suverenost našim zemljama i ljudima koji u njima žive, te razvlastiti i srušiti globalni kapitalizam.

Ta borba mora imati široke temelje, demokratski zahvaćati sve dijelove društva na svim razinama i u svakoj zemlji te na jednom glavnom smjeru ujediniti radnike, seljake, neovisne proizvođače, male poduzetnike, stručnjake, umjetnike, državne službenike, svećenstvo, studente i intelektualce. Ljudi se moraju ujedinjavati u cjelini, a "jednointeresne", odnosno uskointeresne skupine moraju se približiti polazeći od jedinstvene i zajedničke svijesti o tome kako ovaj gospodarski sustav uništava i osiromašuje. Globalizacija ove borbe od presudne je važnosti, a zahtijeva stupanj solidarnosti i internacionalizma još nezabilježen u svjetskoj povijesti. Nužno je uložiti veliki napor u objedinjavanje društvenih pokreta u svim glavnim svjetskim regijama u zajedničkom nastojanju i odlučnosti da se ukloni siromaštvo i postigne trajni mir...

knjige slične tematike

recenzije korisnikaSaznajte više o recenzijama

Ova knjiga još nema korisničkih recenzija.
Budite prvi koji će ocjeniti ovu knjigu i pomozite ostalim korisnicima pri odabiru.