Građevna tehnika osnovni stupanj

Građevna tehnika osnovni stupanj (Tvrdi uvez)

  Trenutno nije dostupno.
  Cijena: 249.00 kn
  Vaša cijena: 236.55 kn
  Uštedjeli ste: 12.45 kn

  ISBN: 9789530210288
  Izdavač: Školska knjiga d.d.
  Godina izdanja: 2009
  Broj stranica: 350
  Format: 20*26.5 cm
  Područja: Građevinarstvo
  S njemačkoga preveo i uredio Branimir Petener

  Udžbenik o građevnoj tehnici, podijeljen je na nastavne cjeline planiranja, izvedbe i vježbovnih zadataka. To je knjiga općih znanja o graditeljstvu za strukovne škole, za odgoj i naobrazbu budućih obrtnika u pojedinačnoj i skupnoj izvedbi radova, za poduzetnike i stručnjake srednje i više razine. I diplomirani će inženjeri u njoj naći gotovo sve što izvan uže struke trebaju. Štoviše, njome se kao vrijednim priručnikom i podsjetnikom mogu poslužiti restauratori i konzervatori, a svakako i mnogi samostalni graditelji svojega doma.

  Knjiga je po namjeni u graditeljstvu sveobuhvatna. Uklapa se i u zaštitu okoliša, osobito štednjom energije, što sve više zaokuplja tehniku i znanost. Preglednost i jasnoću gradiva potvrđuju izvrsne slike, projekcije i crteži. U završnome su dijelu osnove općih predmeta – nacrtne geometrije, statike, građevne fizike, matematike i premjera ili geodezije – jer sežu preko pojedinačnih nastavnih cjelina. Vrijedna su i poglavlja o sigurnosti na radu i skelama. Ta su se znanja u nas najčešće stjecala usmenom predajom i učenjem uz rad.

  Hrvatska nije imala tako cjelovit udžbenik i priručnik o građevnoj tehnici – od pripreme gradilišta i zemljanih radova do krovopokrivačkih – pa je valjalo prevesti vrstan izvornik, provjeren već trećom nakladom u Njemačkoj. U uvjetima europske integracije i sve prodornije jezične globalizacije, prijevodom se u Hrvatsku prenose nastavne i praktične vrijednosti izvornika te njemačkih i europskih norma, ali se hrvatskomu jeziku ne zatire tvorbenost koju mnogi jezici gube. Iz sadržaja... Uređenje gradilišta Priključivanje i temeljenje građevine Zidanje jednosložnoga građevnoga tijela Izradba armiranobetonskoga gradbenoga dijela Izradba drvenoga sklopa (konstrukcije) Poslojavanje i oblaganje gradbenoga dijela

  knjige slične tematike

  recenzije korisnikaSaznajte više o recenzijama

  Ova knjiga još nema korisničkih recenzija.
  Budite prvi koji će ocjeniti ovu knjigu i pomozite ostalim korisnicima pri odabiru.