Ja Cheeta

Ja Cheeta (Meki uvez)


Cijena: 115.00 kn
Vaša cijena: 103.50 kn
Uštedjeli ste: 11.50 kn

ISBN: 9789533041247
Izdavač: V.B.Z. d.o.o.
Godina izdanja: 2009
Broj stranica: 264
Format: 15,5*23,5 cm
Područja: Proza , Film, kazalište
Duhovita, dirljiva i nesmiljeno iskrena, ovo je najveća glumačka autobiografija našeg doba.

Johnny Weissmuller, najveći hollywoodski Tarzan, preminuo je 1984. Lijes mu je spušten u zemlju uz snimljene zvukove njegova slavnog zova iz džungle. Maureen O'Sullivan, njegova Jane, slijedila ga je 1998. Ali njihov kolega, čimpanza Cheeta, "Najsmješnija životinja na svijetu", živi i dalje. U sedamdeset i šestoj godini života, on je uvjerljivo najstariji zabilježeni čimpanza. Ovdje Cheeta vlastitim riječima napokon priča svoju iznimnu priču.

Nakon što je izabran među milijunima kandidata u džunglama Liberije, Cheeta je postao međunarodna filmska legenda od prvog nastupa, u Tarzanu i njegovoj družici 1934. Zatim je glumio u još devet Tarzanovih filmova, a onda u Doktoru Jojboliju s jezivim Rexom Harrisonom, prije nego što ga je borba protiv ovisnosti otjerala u ranu mirovinu. Danas sretno živi u Palm Springsu, gdje je stvorio novu karijeru kao svjetski priznat apstraktni umjetnik.

Imamo povlasticu da nam takav legendarni zabavljač nudi intiman pristup u život najblistavijih zvijezda. Budući da nijedna životinja nikad nije utužena zbog klevete, knjiga "Ja Cheeta" nudi pregršt uzbudljivih otkrića o nekadašnjem Hollywoodu. Duhovita, dirljiva i nesmiljeno iskrena, ovo je najveća glumačka autobiografija našeg doba.

"Ja Cheeta" uvrštena je u izbor za Bookerovu nagradu 2009. godine.

knjige slične tematike

recenzije korisnikaSaznajte više o recenzijama

Ova knjiga još nema korisničkih recenzija.
Budite prvi koji će ocjeniti ovu knjigu i pomozite ostalim korisnicima pri odabiru.