Knjiga o Silvani

Knjiga o Silvani (Meki uvez)


Cijena: 39.00 kn
Vaša cijena: 35.10 kn
Uštedjeli ste: 3.90 kn

ISBN: 9788679982254
Izdavač: V.B.Z. d.o.o. Beograd
Godina izdanja: 2011
Broj stranica: 122
Format: 15*23 cm
Područja: Proza , Publicistika , Glazba
Zilha Barjaktarević, poznatija kao Silvana Armenulić, tokom kratkotrajne karijere uspela je da postane ne samo folk diva, već i prava pop ikona samoupravne Jugoslavije u kojoj su pre nje idoli naroda  bili regrutovani iz ešalona partizanskih heroja ili udarnika poput Alije Sirotanovića.

Bila je jedna od najvećih zvezda bivše Jugoslavije. Vlasnica brojnih hitova, zvezda radija i malih ekrana, vlasnica na desetina „zlatnih“ i „srebrnih“ ploča – titula koje su tada pripadale onima koji su prodavali svoje diskografske produkte u ogromnim tiražima.

Silvanina karijera sadržala je sve elemente vezane za tadašnje rok zvezde. U modi su bile frizure „a la Silvana“, kao i modni detalji po kojima je poznata ova pevačica. Dodirni elementi karijere Silvane i tadašnjih rok zvezda poklopili su se i u onom tragičnom delu – preranoj smrti, tako tipičnoj za ikone najpopularnijeg svetskog muzičkog žanra, pretočeno u onu otrcanu izreku „Živi brzo, umri mlad i budi lep leš“.

Ova knjiga je proizvod večite popularnosti Silvaninih pesama, ali i radoznalosti vezane za karijeru, privatan život, kao i tragičan kraj pevačice koja nije od dobojske gornje mahale napravila Nešvil, ali je uspela da se smesti u red velikana naše samoupravne prošlosti...U evergrin.

Napomena: srpski jezik, latninica

knjige slične tematike

recenzije korisnikaSaznajte više o recenzijama

Ova knjiga još nema korisničkih recenzija.
Budite prvi koji će ocjeniti ovu knjigu i pomozite ostalim korisnicima pri odabiru.