Moćnici su iznad zakona

Moćnici su iznad zakona (Meki uvez)


Cijena: 80.00 kn
Vaša cijena: 72.00 kn
Uštedjeli ste: 8.00 kn

ISBN: 9536460599
Izdavač: Prometej
Godina izdanja: 2006
Broj stranica: 388
Format: 13,5*21 cm
Područja: Politika , Društvene znanosti
Raskrinkavanje korumpiranih političara, ratnih profitera i medija koji ih obožavaju

U knjizi "Moćnici su iznad zakona" Amy Goodman čini sve kako bi razotkrila "korumpirane političare, ratne profitere i medije koji ih obožavaju“. Od Istočnog Timora, preko Nigerije, do Iraka, pa diljem Amerike, Amy Goodman, voditeljica radijskog i televizijskog programa Demokracija smjesta! i dobitnica brojnih nagrada, uz pomoć brata Davida, pronalazi primjere kako bi zapravo govorila o "utišanoj većini“ – golemom dijelu američke i svjetske javnosti koju oblikuju "mediji iz matice“. Ti mediji pod utjecajem moćnika postaju ne samo glasnogovornici elite na vlasti, već i golemih korporacija koje dobit izvlače na ratovima i ratnom gospodarstvu. Svi ti korporativni ratni profiteri "nemaju što reći, a sve što imaju, htjeli bi prodati“. Amy Goodman nastoji razotkriti laži, korupciju i zločine elite na vlasti. Posebno mjesto u cijelom tom košmaru Goodman pripisuje američkim golemim medijskim carstvima kao glavnom uzroku i sredstvu "utišavanja većine“.

"Amy Goodman ustaje rano ujutro – daleko prije svih nas – da bi se javila kao jedini glas istine na radijskim valovima u SAD-u. Ova knjiga iznosi sve laži koje nam se govore, danju i noću. Amy Goodman je nacionalno blago i ako niste u mogućnosti da je čujete preko etera, sada možete uzeti njezinu knjigu. Nakon što je pročitate i odložite, klimat ćete glavom u nevjerici i gnušanju, a onda osjetiti pobunu."
Michael Moor, redatelj filma "Bowling for Columbine" i autor knjige "Stupid White Men"

"Što bi novinarstvo moralo biti: zakleti čuvar interesa naroda, a ne moćnika i profita.“
Arundhati Roy, autor knige "Bog malih stvari"

"U vremenima kada se ljudima kaže da 'paze što govore', Amy Goodman ne boji se moćnicima skresati istinu u lice. Ona to čini svakodnevno."
Susan Sarandon, glumica

OTIĆI TAMO GDJE VLADA MUK. To je zadaća i odgovornost novinara: dati glas zaboravljenima i bespomoćnima, onima koje su moćni smoždili. To je najbolji znani mi razlog zbog kojeg s perima, kamerama i mikrofonima u rukama (u potrazi za temom) ulazimo u različite zajednice i odlazimo diljem svijeta. Mediji pod utjecajem moćnika postaju ne samo glasnogovornici elite na vlasti, već i golemih korporacija koje dobit izvlače na ratovima i ratnom gospodarstvu. Svi ti korporativni ratni profiteri "nemaju što reći, a sve što imaju, htjeli bi prodati".
Amy Goodman nastoji razotkriti laži, korupciju i zločine elite na vlasti.

knjige slične tematike

recenzije korisnikaSaznajte više o recenzijama

Ova knjiga još nema korisničkih recenzija.
Budite prvi koji će ocjeniti ovu knjigu i pomozite ostalim korisnicima pri odabiru.