Moćnici su iznad zakona
Više iz područja Politika
Društvene znanosti

Moćnici su iznad zakona

Goodman, David, Goodman, Amy


72,00 kn
 • Uvez: Meki uvez
 • Broj stranica: 388
 • Format: 13,5*21
 • ISBN: 9536460599
 • Izdavač: Prometej
 • Godina izdanja: 2006.
 • Biblioteka:
 • Izdanje: -

Raskrinkavanje korumpiranih političara, ratnih profitera i medija koji ih obožavaju

U knjizi "Moćnici su iznad zakona" Amy Goodman čini sve kako bi razotkrila "korumpirane političare, ratne profitere i medije koji ih obožavaju“. Od Istočnog Timora, preko Nigerije, do Iraka, pa diljem Amerike, Amy Goodman, voditeljica radijskog i televizijskog programa Demokracija smjesta! i dobitnica brojnih nagrada, uz pomoć brata Davida, pronalazi primjere kako bi zapravo govorila o "utišanoj većini“ – golemom dijelu američke i svjetske javnosti koju oblikuju "mediji iz matice“. Ti mediji pod utjecajem moćnika postaju ne samo glasnogovornici elite na vlasti, već i golemih korporacija koje dobit izvlače na ratovima i ratnom gospodarstvu. Svi ti korporativni ratni profiteri "nemaju što reći, a sve što imaju, htjeli bi prodati“. Amy Goodman nastoji razotkriti laži, korupciju i zločine elite na vlasti. Posebno mjesto u cijelom tom košmaru Goodman pripisuje američkim golemim medijskim carstvima kao glavnom uzroku i sredstvu "utišavanja većine“.

"Amy Goodman ustaje rano ujutro – daleko prije svih nas – da bi se javila kao jedini glas istine na radijskim valovima u SAD-u. Ova knjiga iznosi sve laži koje nam se govore, danju i noću. Amy Goodman je nacionalno blago i ako niste u mogućnosti da je čujete preko etera, sada možete uzeti njezinu knjigu. Nakon što je pročitate i odložite, klimat ćete glavom u nevjerici i gnušanju, a onda osjetiti pobunu."
Michael Moor, redatelj filma "Bowling for Columbine" i autor knjige "Stupid White Men"

"Što bi novinarstvo moralo biti: zakleti čuvar interesa naroda, a ne moćnika i profita.“
Arundhati Roy, autor knige "Bog malih stvari"

"U vremenima kada se ljudima kaže da 'paze što govore', Amy Goodman ne boji se moćnicima skresati istinu u lice. Ona to čini svakodnevno."
Susan Sarandon, glumica

OTIĆI TAMO GDJE VLADA MUK. To je zadaća i odgovornost novinara: dati glas zaboravljenima i bespomoćnima, onima koje su moćni smoždili. To je najbolji znani mi razlog zbog kojeg s perima, kamerama i mikrofonima u rukama (u potrazi za temom) ulazimo u različite zajednice i odlazimo diljem svijeta. Mediji pod utjecajem moćnika postaju ne samo glasnogovornici elite na vlasti, već i golemih korporacija koje dobit izvlače na ratovima i ratnom gospodarstvu. Svi ti korporativni ratni profiteri "nemaju što reći, a sve što imaju, htjeli bi prodati".
Amy Goodman nastoji razotkriti laži, korupciju i zločine elite na vlasti.

drugi kupci su kupili i ovo

predlažemo

Zadnje pregledani naslovi


×
Prijava
Izgubljena lozinka
×
Registrirajte se kao novi web kupac
 • Kupujte naslove iz naše ponude
 • Primajte obavijesti o novim naslovima
 • Kreirajte svoju listu želja
 • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.