Soliter Titanic

Soliter Titanic (Meki uvez)


Cijena: 100.00 kn
Vaša cijena: 90.00 kn
Uštedjeli ste: 10.00 kn

ISBN: 9532015809
Izdavač: V.B.Z. d.o.o.
Godina izdanja: 2006
Broj stranica: 148
Format: 12*20 cm
Područja: Proza
Roman "bosanskog Ante Tomića"

"Soliter Titanic" humoristički je roman, rekli bismo i vedra urbana utopija, o stanarima tuzlanskog nebodera u vremenskom luku od prijeratnih do poslijeratnih godina, koji mladog tuzlanskog pisca Almira Alića (1970.) kandidira na još uvijek upražnjeno mjesto "bosanskog Ante Tomića". Nema što, priznat ćete, časno i poštovano mjesto!

Alićeva priča, međutim, ide ovako. Kako se jedan neboder stvarno i simbolički urušava, tako se i prijeratna idila urbane svakodnevice mrvi u ratnim, osobito poratnim egzistencijama nekolicine likova. Mlađahni pripovjedač svjedok je nedosanjanih snova svojih vršnjaka, nevinih iluzija starijih koje potire svakodnevni život, izgubljenih ideala kao svegeneracijskoga obilježja, ali i ponovno otkrivenih osjećaja da život, usprkos svemu, itekako ima smisla.

Zabavan do grotesknosti, ubojito ironičan i sklon karnevalizaciji i pretjerivanju, ovaj autor znalački smjenjuju duhovite opise s dinamičnim dijalozima. "Soliter Titanic", premda romaneskni debi, zasigurno će biti događaj u suvremenoj bosanskohercegovačkoj prozi. Osim što umije da nam paralelno ispriča nekoliko priča a da im ne zametne trag, i da ih konačno domisli, Alićev jezik, lepršav i inventivan, jednostavno je uzbudljiv na neki drugačiji način i doima se dobrodošlim povjetarcem u prilično formatiranom pejzažu rečene književnosti.

drugi kupci su uz ovaj naslov kupili i ovo

knjige slične tematike

recenzije korisnikaSaznajte više o recenzijama

Ova knjiga još nema korisničkih recenzija.
Budite prvi koji će ocjeniti ovu knjigu i pomozite ostalim korisnicima pri odabiru.