Strah u ulici lipa

Strah u ulici lipa (Tvrdi uvez)

Trenutno nije dostupno.
Cijena: 99.00 kn
Vaša cijena: 89.10 kn
Uštedjeli ste: 9.90 kn

ISBN: 9789532361681
Izdavač: Katarina Zrinski
Godina izdanja: 2009
Broj stranica: 160
Format: 20,5*22 cm
Područja: Dječja književnost , 5. razred - OŠ
U Ulici lipa, u kojoj nažalost nema niti jedne lipe, igraju se i provode dane Latica, Praporac, Šapica, Cvrkutalo i Veslonožac. Oni su prijatelji i većinom se sastaju kod spomenika Alkibijadu Kolotrku. Jednog ljetnog i sunčanog dana u njihovu ulicu je došao dječak Mungos Nevada, zastrašujućeg pogleda, krivih i dugih nogu, koji je svojom pojavom ulijevao strah.

Djeca su ga se s pravom plašila jer je svojim nasilničkim ponašanjem i postupcima, te nošenjem revolvera želio da ga se djeca plaše. Uz pomoć djece, Mungos se smjestio u hladan i mračan Alkibijadov podrum. Djeca su zajednički zaključila da se Mungosu treba suprostaviti, te više nisu htjeli izvršavati njegove naredbe. U podrumu je Mungos bio gladan, žedan, plašio se svakog šuma, duhova, samoće. U podrumu upoznaje simpatičnog i veselog starca Tugoljuba Prvog. Oni se sprijatelje, a Mungos naziva Tugoljuba djedom. Kad je Tugoljubu pozlilo Mungos odlazi po doktora Velikog Toma, znanca i prijatelja Tugoljuba Prvog. Uz šalicu toplog mlijeka, u domu Velikog Toma, Mungos pravim imenom Darko, otvorio je srce i priznao da je pobjegao od kuće jer ga mama i tata ne vole, ne voli ga niti nastavnik, a nema niti prijatelja. Veliki Tom i Tugoljub pronašli su profesora iz Male kavane kako bi pomogao Mungosu ispraviti jedinice, a družba Ulice lipa Mungosu je oprostila njegovo ponašanje nakon što su saznali njegovu tajnu.

Tema djela je iznenadni dolazak dječaka Mungosa koji svojom pojavom i ponašanjem izaziva strah među djecom. Želio je biti "glavni" među djecom kako bi ga se oni bojali i slušali njegove naredbe. U stvari, on je bio isti kao i oni, samo povrijeđen, bez prijatelja i neshvaćen od roditelja i nastavnika.

knjige slične tematike

recenzije korisnikaSaznajte više o recenzijama

Ova knjiga još nema korisničkih recenzija.
Budite prvi koji će ocjeniti ovu knjigu i pomozite ostalim korisnicima pri odabiru.