Poštovani,

najavljujemo vam V.B.Z.-ov ciklus promocija “Čitajmo domaće autore”, u sklopu kojeg ćemo oživjeti domaću književnu scenu predstavljanjem deset novoobjavljenih knjiga vrhunskih domaćih autora, uključujući neka od najpoznatijih imena hrvatske književne scene. Prvo u nizu predstavljanja bit će u četvrtak, 23. studenoga 2023. u 19:30 sati, kada će publika moći zaviriti u književni svijet Borivoja Radakovića.

Novi roman Borivoja Radakovića “Divno nam je s nama” bit će predstavljen uz sudjelovanje književnica Milane Vuković Runjić i Nore Verde, urednika Drage Glamuzine te samog autora. Glumica Nancy Abdel Sakhi oživjet će djelo čitanjem odabranih ulomaka, pružajući publici uvid u suptilnost i dubinu Radakovićeva stvaralaštva. Predstavljanje će dodatno obogatiti glazbeni doživljaj uz nastup benda BoraBora u suradnji s Borivojem Radakovićem, dok će Pozdrav novom valu zaključiti večer glazbenim izričajem koji će odati počast domaćoj glazbenoj sceni.

Ovaj događaj otvoren je za javnost, a ulaz je slobodan.

Dobro nam je s nama

Borivoj Radaković

U novom romanu Borivoja Radakovića dvije junakinje, Vanja i Mirna, zbog nasilja u obitelji, na ulici, na radnom mjestu i u društvu uopće, odlučuju potpuno promijeniti vlastiti život. S radošću i ljubavlju otiskuju se u nepoznato i otkrivaju ljepotu dana i noći, ulice i nadasve vlastitu ljepotu. U nježnoj ljubavnoj priči prepunoj ushita i zanosa žele živjeti u svom zajedništvu; planiraju putovanja i budućnost u kojoj će ostvariti svoje maštarije i steći sigurnost. Pitanje je samo koliko smo u stanju svjesno mijenjati vlastiti život i utjecati na njega. Vanja i Mirna su razdragane i luckaste, borbene i pametne, a sudbina njihova kratkotrajnog zajedništva vodi od smijeha do suza i natrag, i zadržava pravo da bude samo njihova.

O autoru:

Borivoj Radaković (1951.) mediteransko je (zadarsko) djetinjstvo zamijenio kontinentalnim (zagrebačkim) životom. Završio je studij jugoslaven­skih jezika i književnosti te komparativne književ­nosti.

Objavio je romane Sjaj epohe (1990.), Virusi (2005.), Što će biti s nama (2015.) i Hoćemo li sutra u kino (2018.) – za koji je dobio Nagradu Janko Polić Kamov, pripovijetke Ne, to nisam ja (1999.), Porno (2002.) i Ne plači, dušo (2021.)te knjigu eseja Sre­dina naprijed (2003.). Napisao je uspješno izvedene drame, poput Dobro došli u plavi pakao (1994.), Miss nebodera za miss svijeta (1998.), Breza (2010.), Kaj sad? (2002.), Amateri (2010.), Grupa (2013.), Dobit­nik (2015.). Objavio je antologiju lezbijske poezije Dvije (1994.), s Mattom Thorneom i Tonyjem Whi­teom uredio je zbirku priča suvremenih britanskih i hrvatskih prozaika Croatian Nights te s Arsenom Oremovićem zbirku priča o rock and rollu Zvučni zid (2009.). Usto valja istaknuti i konceptualni rad Visitor’s Book (2005.).

V.B.Z. i projekt “Čitajmo domaće autore” poziva sve ljubitelje književnosti i kulture da se pridruže u četvrtak 23. studenoga na prvom od desetak zanimljivih književnih događanja u organizaciji V.B.Z.-a.

Ulaz je slobodan, a doživljaj je zajamčeno nezaboravan uz Barcaffe cappuccino. 😉

#Samouživaj u dobroj knjizi i Barcaffe kavi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.