Poštovani 📖

V.B.Z. vas poziva na nastavak ciklusa “Čitajmo domaće autore” koji u ovoj godini započinjemo promocijom knjige “Četiri lakta unutra” autorice Eve Simčić, koja će se održati u utorak, 27. veljače, s početkom u 19 sati u Kinoteka Baru, Kordunska 1, Zagreb.

📘 “Četiri lakta unutra”, roman prvijenac Eve Simčić, mlade autorice iz Rijeke, priča je o stanju mentalne bolesti i ustrajnim pokušajima pronalaženja pomoći duhovitošću, u trenucima u kojima je humor teško očekivati, istim onim trenucima u kojima nam je najviše potreban.  Na promociji će, osim autorice Eve Simčić, sudjelovati i književna kritičarka Luiza Bouharaoua te urednik knjige Marko Pogačar.

Nastavljamo s literarnim uzbuđenjem i u ovoj godini, a s nama će se još družiti Enver Krivac, Tahir Mujčić, Emir Imamović Pirke, Branislav Glumac, Almin Kaplan, Marko Tomaš, Velibor Čolić i mnogi drugi.

Ulaz je slobodan, a doživljaj je zajamčeno nezaboravan uz Barcaffe. 😉

Veselimo se vašem dolasku i zajedničkom druženju.

VBZ

📘 Četiri lakta unutra priča je o stanju mentalne bolesti i ustrajnim pokušajima pronalaženja pomoći. U potrazi za boljim životom, junakinja napušta favele mističnog Mediterana i odlazi iskušati sreću u najboljoj državi na svijetu. Na relaciji između Norveške (Osla) i Hrvatske (Rijeke) ovaj roman ispisuje dijagnoze različitih društvenih (ne)prilika, kao i jedinstvenu interpretaciju imigrantskog iskustva. Jer tu, kao i tamo, sada, kao i inače, junakinja je Invaderer, kuriozitet za Ikeinim stolovima na kućnim druženjima, poslovnim susretima i sprovodima. Istodobno upadljiva i nevidljiva.

📘 Tu centralnu narativnu nit oplemenjuju začudni prizori iz svakodnevnog života: od etnografije proricanja budućnosti, preko elitnog tretmana kućnih ljubimaca, sve do analize ptičjih vrsta i fenomena tržišta reborn beba. Osim originalnošću svojih zapažanja i sofisticiranim stilom, Eva Simčić iznenadit će i duhovitošću, u trenucima u kojima je humor teško očekivati, istim onim trenucima u kojima nam je najviše potreban.

Odvažite se na putovanje ovim razglednicama. Kada dođete do njihova kraja, vratite se i putujte ponovno, predajte im se bezuvjetno. Samo tako ćete saznati „koliko je uvjeta moguće sakriti u ono bez“.

Dunja Matić

 

🔗 Više o knjizi: https://www.vbz.hr/book/cetiri-lakta-unutra/

O autorici:

Eva Simčić rođena je 1990. u Rijeci. Na Filozofskom fakultetu u Rijeci završila je diplomski studij hrvatskog jezika i književnosti te filozofije. Do sada je kraće prozne tekstove objavljivala na web-stranicama Gradske knjižnice Rijeka, blogu Čovjek-časopis te u Sloveniji, u časopisu Razpotja, i na web-stranicama Air Beletrine. U 2022. godini dobila je Potporu za književno stvaralaštvo Grada Rijeke te nagradu „Sedmica & Kritična masa“ za tekst „Maksimalizam“. Trenutačno živi i radi u Rijeci.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.