Čitajmo više, čitajmo domaće knjige

 

U Godini čitanja, čitajmo domaće autore i autorice! Romane, kratke priče, zbirke kolumni i poezije naših sjajnih pisaca do kraja studenog pronađite na 20% popusta u svim V.B.Z.-ovim knjižarama i web knjižari. Na akciji pronađite nove knjige Zorana Ferića, Drage Glamuzine, Marinka Koščeca, Vedrane Rudan, Lade Vukić, Marka Tomaša, Ivice Ivaniševića, Borivoja Radakovića, Ivice Prtenjače, Marine Šur Puhlovski i Jadranke Pintarić.

Bez obzira na formu i tematiku, knjige domaćih pisaca na različite načine, a opet univerzalno, govore i o našem vlastitom iskustvu, o prošlosti i svakodnevnici, razotkrivaju individualne i kolektivne traume i, makar unutar korica knjiga, bude nadu i nude drugačija rješenja.

📍 U novom romanu „Putujuće kazalište“ Zorana Ferića, za koji je dobio Nagradu Ksaver Šandor Gjalski, kroz prošlost autorove obitelji ispričana je i povijest dvadesetog stoljeća u Hrvatskoj i Europi.

📍 Drago Glamuzina u romanu „Drugi zakon termodinamike“ donosi nam dekameronovsku zagrebačku noć u kući poznatog pisca.

📍 Marinko Koščec napisao je prvi pandemijski roman, „Sami“, koji stvari stavlja izvan konteksta teorije zavere i podjele na dobro i zlo.

📍 Vedrana Rudan u zbirci kolumni „Puding od vanilije“ kao i uvijek, beskompromisno secira hrvatsku stvarnost.

📍 Lada Vukiću romanu „Dobro mjesto za umiranje“ donosi zavodljiv mediteranski kadar, bodulske ćakule i intrige maloga mista.

📍 Marko Tomaš zbirkom „Skratimo priču za glavu“ otvara zreliju perspektivu, ali nam također donosi i poznatog Pjesnika uvijek ljudski kontradiktornog: gospodina i bitangu.

📍 „Sutra je novi ručak“ Ivice Ivanišević kriminalistička je intriga, no uz istragu o ubojstvima, knjiga je istovremeno i komedija mentaliteta i neformalni gastro dnevnik.

📍 Zbrka priča Borivoja Radakovića „Ne plači, dušo“ neobična je knjiga, prepuna humora i groteske, bolesti i vitalizma, ali i kritike naše suvremenosti, uronjena u tmurnu zagrebačku stvarnost.

📍 Ovogodišnji dobitnik V.B.Z.-ove Nagrade za najbolji neobjavljeni roman Ivica Prtenjača u nagrađenom romanu „Sine, idemo kući“ bavi se gubitkom, kratkotrajnom nadom i sjećanjem.

📍 Sofija Kralj, protagonistica romana Marine Šur Puhlovski u knjizi „Zbogom djevojčice“ pripovijeda o djetinjstvu, mladosti, o seksualnom i duhovnom odrastanju u šezdesetim godinama prošlog stoljeća.

📍 Knjiga Jadranke Pintarić „Dobro sam i ostale laži“ govori o različitosti melankoličnog temperamenta i o tome da je svatko jedinstven u svojoj duševnoj boli, u previranjima, sumnjama, mukama i trpnjama.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.