fbpx

Dan Brown, autor svjetskog bestselera Da Vincijev kod,
objavit će krajem ove godine svoju prvu slikovnicu – Divlja simfonija – koja uključuje glazbu što ju je skladao sâm autor, u izvedbi Zagrebačkog festivalskog orkestra iz Hrvatske

 

Interaktivna multimedijska slikovnica Divlja simfonija bit će dostupna na američkom tržištu od prvoga rujna 2020., a hrvatsko izdanje slikovnice objavit će izdavačka kuća VBZ.

 

Američki pisac Dan Brown, autor brojnih svjetskih bestselera, među kojima je zasigurno najpoznatiji roman Da Vincijev kod iz 2003., prodan u više od 80 milijuna primjeraka diljem svijeta, objavit će ove godine slikovnicu Divlja simfonija, priopćila je prošli četvrtak medijima Barbara Marcus, direktorica američke izdavačke kuće Random House Children’s Books. Objavljivanje prve slikovnice Dana Browna bit će popraćeno i njegovim prvim službenim glazbenim djelom od početka karijere – dječjim albumom klasične glazbe koji će djeci i odraslima omogućiti novo, zanimljivije, višeosjetilno iskustvo zajedničkog čitanja.

Kao dugogodišnjega glazbenika, Dana Browna su nadahnule klasične simfonijske priče za djecu poput Peće i vuka, ali i mnoge slikovnice iz njegova djetinjstva. U Divljoj simfoniji Brown kombinira glazbu i pisanu riječ za novi naraštaj mladih, koristeći se najmodernijom tehnologijom. „Obožavam pripovijedanje i u svojim romanima uvijek nastojim ispreplesti raznolike teme“, objašnjava Brown. „Bio sam uzbuđen što sam s Divljom simfonijom mogao nastaviti nadograđivati tu ideju i osmisliti uistinu slojevito iskustvo, koristeći se istodobno trima različitim izričajima: likovnom umjetnošću, glazbom i riječima. Baš kao što opera zaokuplja svoju publiku prekrasnom scenografijom, dramatičnom glazbom i libretom, tako i Divlja simfonija nastoji postati gozba koja istodobno zaokuplja oči, uši i um.“

Divlja simfonija jedinstvena je i zabavna interaktivna multimedijska slikovnica u kojoj zaigrani Maestro Miš, svojim pouzdanim dirigentskim štapićem, vodi čitatelje u posjet brojnim životinjskim prijateljima, od geparda i klokana do slonova i plavetnih kitova. Svaka prekrasno oslikana stranica ove dječje knjige bit će posvećena jednoj životinji i pružat će djelić duboke mudrosti za bolje snalaženje u životu. Djeca i odrasli moći će uživati u ovoj bezvremenoj interaktivnoj slikovnici na tradicionalan, klasičan način ili odabrati da uz čitanje poslušaju originalne glazbene kompozicije, po jednu za svaku životinju, u obliku njezina glazbenog portreta, koristeći se besplatnom interaktivnom aplikacijom za pametne telefone koja producira prikladnu pjesmu za svaku stranicu. U trenutku objavljivanja popratna glazbena aplikacija bit će dostupna za besplatno preuzimanje preko stranice wildsymphony.com i s pomoću QR koda u samoj slikovnici. Slikovnicu je ilustrirala poznata mađarska ilustratorica Susan Batori, čije su ilustracije prožete humorom prikladnim za dječji uzrast, a sadržavat će i dodatne tragove i zagonetne kodove za zainteresirane čitatelje svih uzrasta.

Glazbu za slikovnicu izvodi Zagrebački festivalski orkestar (Zagreb Festival Orchestra) iz Hrvatske, a snima i producira američka diskografska i producentska tvrtka PARMA Recordings. Album Divlja simfonija bit će objavljen istodobno s knjigom, a bit će dostupan preko svih glavnih digitalnih platformi. Bob Lord, direktor diskografske i producentske tvrtke Parma Recordings i glazbeni producent Divlje simfonije, izrazio je svoje oduševljenje suradnjom s Danom Brownom, izjavivši da „Divlja simfonija kombinira tradiciju i suvremenu tehnologiju na karakterističan Brownov način. Koncertnoj je dvorani potreban novi klasik, a Divlja simfonijaosvježavajuće je i živopisno iskustvo kako za roditelje, tako i za djecu.“

Slikovnica Divlja simfonija bit će objavljena prvoga rujna 2020., a dosad je dogovoreno njezino objavljivanje u dvadeset sedam zemalja. Hrvatsko izdanje slikovnice objavit će izdavačka kuća VBZ, dugogodišnji izdavač svih Dan Brownovih djela u Hrvatskoj. Datum svjetske premijere koncerta Divlje simfonije bit će objavljen naknadno, kao i datumi koncerata sa simfonijskim orkestrom koji će biti održani u desecima zemalja diljem svijeta, pa tako i u Zagrebu.

 

Preuzmite slike u punoj rezoluciji

O slikovnici Divlja Simfonija

Dan Brown, autor svjetskog bestselera Da Vincijev kod, objavljuje svoju prvu slikovnicu – meditativnu, duhovitu, nevjerojatno zabavnu interaktivnu knjigu s glazbom u koju će se zaljubiti čitatelji svih uzrasta

 

Putujte sa stabla na stablo, od mora do mora s Maestrom Mišem i njegovim glazbenim prijateljima! Upoznajte velikog plavetnog kita i hitre geparde, sićušne kukce i ljupke labudove. Svatko od njih ima posebnu tajnu koju će podijeliti s vama.

Putem biste mogli uočiti iznenađenja koja vam je ostavio Maestro Miš – skrivenu pčelicu zujalicu, ispremetana slova što skrivaju tragove, pa čak i šifrirane poruke koje treba dokučiti!

Djeca, ali i odrasli moći će uživati u ovoj bezvremenoj slikovnici na tradicionalan, klasičan način ili odabrati da uz čitanje poslušaju originalne glazbene kompozicije, po jednu za svaku životinju, u obliku njezina glazbenog portreta, koristeći se besplatnom interaktivnom aplikacijom za pametne telefone koja producira prikladnu pjesmu za svaku stranicu knjigu.

Razgovor o knjizi možete pratiti preko #WildSymphony.

Dan Brown autor je brojnih svjetskih bestselera, poput romana Da Vincijev kod, Inferno, Izgubljeni simbol,Anđeli i demoni, Velika obmana i Postanak, koji su prodani u 220 milijuna primjeraka i prevedeni na više od pedeset jezika. Diplomirao je na Amherst Collegeu i Phillips Exeter Academy, gdje je predavao engleski jezik i kreativno pisanje prije nego što se potpuno posvetio pisanju. Trenutačno živi u Novoj Engleskoj.

Web stranica: danbrown.com

Twitter: @authordanbrown

Instagram: @authordanbrown

Susan Batori mađarska je ilustratorica, grafička dizajnerica i zaljubljenica u kreiranje novih likova. Studirala je grafički dizajn na uglednoj Mađarskoj akademiji likovnih umjetnosti u Budimpešti.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.