Izdavačka kuća V.B.Z. nedavno je objavila 5 sjajnih romana domaćih i regionalnih autora te jedinstven grafičko-literarni magazin! Jesen je savršeno vrijeme za čitanje, a ovdje su naslovi koje definitivno nećete htjeti propustiti. 📚🍂

🍂 Roman Nebojše Lujanovića „Tvornica Hrvata“ osvojio je ovogodišnju V.B.Z.-ovu književnu nagradu za najbolji roman, a vi se ovu jesen uvjerite zašto. U procijepu između salonskih rasprava jesmo li u književnosti završili s temama rat(ov)a devedesetih ili je za pisanje najbitnija vremenske distanca? Nebojša Lujanović napisao je roman u kojem se bavi najsramotnijim i najapsurdnijim pitanjem toga doba – jesmo li mi naši?

🍂 „Autoportreti s damama“ Velibora Čolića prvi su njegov roman nakon dugo vremena koji ne moramo prevoditi na hrvatski, a i savršena prilika da se uvjerite zašto je Čolić svojim pisanjem osvojio francusku publiku. Ova je knjiga blistava stila i pamtljivih slika, prepunjena finim humorom i mangupskom drskošću, hedonizmom, ali i cjeloživotnim stradanjem.

🍂 „Osamotne okolnosti“ Envera Krivca jedinstvena su pojava u hrvatskoj književnosti – knjiga koja na maštovit, inteligentan i iznenađujući način spaja književno i likovno, kratke priče i strip. „Osamotne okolnosti“ možete čitati redom ili random, ali gdje god zagrabite dohvatit ćete izvanserijsko umijeće i umjetnost.

🍂 Roman „Četiri lakta unutra“ Eve Simčić progovara o stanju mentalne bolesti i ustrajnim pokušajima pronalaska pomoći. Na relaciji između Norveške (Osla) i Hrvatske (Rijeke) ovaj roman ispisuje dijagnoze različitih društvenih (ne)prilika, kao i jedinstvenu interpretaciju imigrantskog iskustva.

🍂 Roman „Obranite nas od sebe“ Jasne Grubješić nenametljivo ali argumentirano, kroz suprotstavljena stajališta svojih likova, ukazuje na potrebu promjene odnosa čovjeka prema domaćim životinjama. Pritom u korist prehrane utemeljene na bilju nudi cijeli niz uvjerljivih argumenata – od etičkih do ekoloških i zdravstvenih – na koje su kroz povijest ukazivali i najveći svjetski umovi.

🍂 Makedonski književnik Vladimir Jankovski napisao je nesvakidašnji suvremeni roman „Skrivene želje, nemirna putovanja“. Jankovski na neočekivan i vješt način spaja naizgled nespojive likove i priče u dinamičan mozaik koji nećete moći ispustiti iz ruku.

👉 Za recenzentske primjerke ovih knjiga slobodno se javite na lidija.krvaric@magmedia.hr

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.