v|b|z NAGRADA

V.B.Z. uz podršku Tisak Medije i Jane ponovno raspisuje natječaj za najbolji neobjavljeni roman

Izdavačka kuća V.B.Z. dvanaesti put raspisuje javni natječaj za književnu nagradu za najbolji neobjavljeni roman godine. Kao i prošle godine, partner Nagrade je Tisak Media, a glavni sponzor Jana „Voda s porukom“.

Najboljem romanu koji u rukopisu pristigne na natječaj bit će dodijeljena V.B.Z. i Tisak Media književna nagrada za najbolji neobjavljeni roman godine, a autoru uručena novčana nagrada u bruto iznosu od 100.000,00 kuna. Rok za slanje rukopisa na natječaj je 15. srpnja 2015. godine, a rukopisi se predaju pod šifrom.

Tekst javnog natječaja s detaljnim propozicijama dostupan je na internetskim stranicama www.vbz.hr.

Prošlogodišnja dodjela V.B.Z. i Tisak Media nagrade Ivici Prtenjači za roman „Brdo“ izazvala je veliki interes čitatelja i kritičara, pa je knjiga i nakon šest mjeseci još uvijek na vrhu top lista, što pokazuje da ova nagrada ispunjava svoj temeljni cilj – a to je promoviranje dobre literature, poticanje čitanja i razgovora o knjizi. Upravo zbog toga, i usprkos tome što je ove godine stanje u domaćem nakladništvu i na tržištu knjiga još gore nego lani, V.B.Z. je sa svojim partnerima odlučio ustrajati u ovom projektu. Vjerujemo da je u vremenu krize ova regionalna nagrada snažan način poticanja i pisanja i čitanja, te smo iznimno zadovoljni što smo u Tisak Mediji i Jani „Vodi s porukom“ pronašli partnere koji razumiju njezinu važnost za ovaj kulturni prostor, te za uspostavljanje regionalnih književnih veza.      

Dosadašnji dobitnici nagrade V.B.Z.-a za najbolji neobjavljeni roman godine u razdoblju od 2002. do 2014. godine bili su Josip Mlakić za roman „Živi i mrtvi“, Marinko Koščec za roman „Wonderland“ i Jelena Marković za roman „Escajg za teletinu“, Davor Špišić za „Koljivo“, Nura Bazdulj Hubijar za „Kad je bio juli“, Hrvoje Šalković za „Pravi se da ovo nisi vidio“, Svjetlana Gjoni za „Nula nemo“, Predrag Crnković za „Beograd za pokojnike“,  Dragan Pavelić za „Proljeće u Karolinentalu“, Aleksandar Novaković za roman „Vođa“, Ankica Tomić  za „Naročito ljeti“ i Ivica Prtenjača za roman „Brdo“. 

Veselimo se što će se tom nizu uskoro pridružiti još jedno ime.

Redakcija V.B.Z.-a


Foto: Maja Jurović/Gloria


Foto: Maja Jurović/Gloria

×
Prijava
Izgubljena lozinka
×
Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.