Poziv na press konferenciju:

17. Vriska – riječkog sajma knjiga i festivala autora

Poštovani predstavnici medija,

s veseljem Vas pozivamo na press konferenciju u povodu 17. Vriska, riječkog sajma knjiga i festivala autora. Konferencija za novinare održat će se u Grand hotelu Bonavia (dvorana Jozefina) u četvrtak, 27. lipnja 2024. godine u 11:30 sati.

Na presici će Vam direktor V.B.Z.-a Mladen Zatezalo, direktorica Grand hotela Bonavia Vlatka Stanić, programski direktor Drago Glamuzina  i mlada ilustratorica, pobjednica natječaja za novi vizualni identitet Vriska, Lana Deković, predstaviti sve novosti koje vas očekuju te bogat program ovogodišnjeg Vriska.

Festivalski dio Vriska održat će se od 14. do 21. rujna 2024. godine u prostorima kulture Art-kvarta Benčić, s bogatim programom za sve uzraste. U jutarnjim satima očekuju Vas Vrisak Junior u Dječjoj kući, filmske projekcije u Art-kinu, okrugli stolovi i potpisivanja u V.B.Z.-ovim knjižarama na Korzu i u Muzeju grada Rijeke, večernje promocije knjiga u Muzeju moderne i suvremene umjetnosti, te svečana dodjela V.B.Z.-ove nagrade za najbolji roman godine u srcu Art-kvarta Benčić.

Sajamski dio ponovno će se održati u V.B.Z.-ovim knjižarama te na književnim punktovima u centru grada, na Korzu, gdje će posjetitelji moći pronaći knjige domaćih i stranih izdavača s popustima do 80 %.

Tijekom konferencije moći ćete saznati sve detalje o sudionicima, programima i popratnim događanjima, kao i o izdavačima koji će sudjelovati na sajmu. Također, najavit ćemo i posebne goste festivala, te skoro otvorenje najveće nove knjižare u Hrvatskoj na riječkom Korzu, kao i planirane koncerte i druge kulturne događaje.

Radujemo se Vašem dolasku i zajedničkom predstavljanju 17. Vriska!

S poštovanjem,
Organizacijski tim Vriska

Vrisak podržavaju: Grad Rijeka, Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, program Kreativna Europa Europske unije

Partneri: Grand hotel Bonavia, Muzej moderne i suvremene umjetnosti, Dječja kuća, Dnevni boravak, Gradska knjižnica i čitaonica Rijeka i Hrvatska gospodarska komora – Zajednica nakladnika i knjižara.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.