Poštovani,

V.B.Z. vas poziva na ciklus promocija Čitajmo domaće autore” koji nastavljamo predstavljanjem knjige „Osamotne okolnosti“ Envera Krivca. Promocija će se održati u utorak, 12. ožujka, s početkom u 19 sati u Kinoteka Baru, Kordunska 1, Zagreb. Ovu zanimljivu knjigu predstavit će zajedničkim snagama Irena Jukić Pranjić, Kruno Lokotar i autor Enver Krivac.

„Osamotne okolnosti“ su nešto sasvim drugačije: fuzionirani grafičko-literarni magazin u kojem je autor, bezobrazno višestruko nadareni Enver Krivac, nacrtao i napisao četiri broja novina, spojio ih u art book koji sa suvremenim artom, ugušenim korektnošću i kalkulacijama, nema baš nikakve veze. Ovo je kompendij umjetnosti za koju smo već zaboravili da postoji, recimo one američkih underground stripova sa svim svojim provokacijama formalne i sadržajne naravi, anarho-liberalnim iskakanjima i (auto)ironijama.

Veselimo se vašem dolasku i zajedničkom druženju.

Više o knjizi: https://www.vbz.hr/book/osamotne-okolnosti/

O autoru:

 Enver Krivac (1976) je multimedijalni umjetnik iz Rijeke. Djeluje na područjima književnosti, glazbe, videa i likovne umjetnosti. Objavio je roman “Piknik” (Studentski zbor Rijeka, 1999, u koautorstvu s Alenom Kapidžićem), roman “Smeće” (Zigo, 2005, u koautorstvu s Kapidžićem i Mišom Novkovićem), strip-albume “Priče iz Ž+K!” (Zigo, 2007) i “Let iznad orlovog gnijezda” (EPK 2020, 2017), roman “Ulica Helen Keller” (Zigo, 2010) za kojeg je 2011. dobio nagradu Artefakt za spekulativnu fikciju, te zbirku priča “Ništa za pisati kući o” (Algoritam, 2012 i BEK, 2019) koja je 2011. osvojila nacionalnu nagradu Prozak, i ušla u uži izbor za Europsku nagradu za književnost 2015. Član je neformalne riječke književne skupine Ri-Lit i Hrvatskog društva pisaca.

U ciklusu „Čitajmo domaće autore“ čeka nas još druženje s Tahirom Mujičićem, Emirom Imamovićem Pirkeom, Branislavom Glumcem, Alminom Kaplanom, Markom Tomašem, Veliborom Čolićem i mnogim drugima.

Pratite nas na www.vbz.hr i putem naših društvenih mreža.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.