Nemogući uspon Mark Synnott

Predstavljanje knjige “Nemogući uspon” Marka Synnotta @Brdo – festival knjiga i planina

U petak, 13. svibnja 2022. u 18:30 u samoborskom Centru za mlade Bunker, u sklopu festivala “Brdo knjiga”, predstavljamo novitet V.B.Z.-a, knjigu “Nemogući uspon”.

Penjač i publicist Mark Synnott pruža nam u ovoj inspirativnoj knjizi jedinstven uvid u penjačku kulturu te donosi cijelu povijest penjanja u Yosemiteju, na najpoznatije visoke stijene na svijetu, ali u središtu ove knjige ipak je nevjerojatan uspon njegova prijatelja Alexa Honnolda na El Capitan. Alex Honnold američki je penjač koji je svjetsku slavu stekao svojim solo usponima na nekim od najvećih stijena svijeta. Njegov uspon smjerom Freerider u El Capitanu, izveden bez ikakvog osiguranje i za samo 3 sata i 56 minuta, svijet je ostavio bez daha, a dokumentarni film “Free solo” koji ga prati dobio je Oscara u svojoj kategoriji.

Knjigu će predstavit će urednik Drago Glamuzina i Sunčica Hrašćanec, penjačica i članica HGSS-a, prva žena iz Hrvatske koja je ispenjala El Capitan.

Ulaz je slobodan, vidimo se!

“Brdo knjiga” je prvi hrvatski i regionalni festival planinama inspirirane književnosti koji nudi bogat program uz zanimljive i korisne sadržaje za sve ljubitelje knjiga i planina.

Od četvrtka 12. zaključno s nedjeljom 15. svibnja u samoborskom Centru za mlade Bunker te okolnom Parku prirode Žumberak – Samoborsko gorje održat će se 20-ak književnih, planinarskih i interaktivnih događanja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.