Kultne knjige Miljenka Smoje naručite u pretprodaji uz 20 % popusta do 15. 8.

 

U povodu 100. obljetnice rođenja Miljenka Smoje V.B.Z ponovo objavljuje njegove kultne klasike „Kronika o našem Malom mistu“ i „Kronika o Velom mistu“, dil prvi i dil drugi. Knjige koje su postale svojevrstan simbol Dalmacije i dalmatinskog duha i mentaliteta dostupne su u jedinstvenoj kutiji. Naslovnice svih knjiga, kao i kutiju, ilustrirala je izvanredna Tisja Kljaković Braić koja je svojim ilustracijama na maestralan način oživila Smojine neponovljive likove. Više o knjigama pročitajte ovdje.

 

Ovaj posebni komplet donosi remek-djela kultnog hrvatskog pisca i novinara Miljenka Smoje, čija će nas duhovitost, inteligencija i izvanredan pripovjedački dar očarati i nadahnuti. Nezaboravne priče koje istražuju život i dušu splitske svakodnevice, često kroz humor i nježnost, odvode nas na putovanje kroz različite vremenske periode, istražujući bogatu povijest Dalmacije, tradiciju, ljude i običaje. Ovaj kompletni set knjiga pružit će vam ne samo priliku da se susretnete s nekim od najboljih Smojinih djela, već i da zaronite u svijet autentičnosti i iskrenosti koje su ga učinile nezamjenjivim dijelom hrvatske književnosti.

 

Komplet knjiga Miljenka Smoje također će biti odličan poklon za sve ljubitelje književnosti, a posebno za one koji cijene bogato naslijeđe hrvatske kulture. Dostupan je u ograničenim količinama, stoga ne propustite priliku da ga dodate u svoju knjižnicu.

Pretprodaja s popustom od 20 % traje do 15. kolovoza i može se naručiti putem web stranice www.vbz.hr.

 

Miljenko Smoje (1923. – 1995.)

Rodio se, radio i umro u Splitu. Iza njega su ostale tisuće stranica koje prate i vole Dalmaciju iz dana u dan, epohe u epohu. Kronike malog i velog mista književni su vrh te njegove predanosti, knjige koje su u kolektivnoj memoriji postale znamen Dalmacije.

Za sebe je govorio da uvijek piše protiv „smrada sile“. Objavio: Kronika o našem Malom mistu (1971.), Hajdučka legenda (1971.), Dalmatinska pisma (1976.), Dnevnik jednog penzionera (1981.), Libar Miljenka Smoje (1981.), Pasje novelete (1995.), Kronika o Velom mistu (1997.).

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.