V.B.Z. d.o.o. raspisuje

JAVNI NATJEČAJ

za književnu nagradu V.B.Z.-a

za najbolji neobjavljeni roman godine

 

 1. Nakladnička kuća V.B.Z. dodjeljuju književnu nagradu za najbolji novi, originalni i neobjavljeni roman na hrvatskom jeziku i drugim štokavskim jezicima, te čakavskom i kajkavskom književnom jeziku. Nagrada se dodjeljuje jednom godišnje.
 2. Natječaj je javan, a rukopisi se predaju pod šifrom. Molimo autore da na rukopis romana napišu šifru, a uz rukopis prilože zapečaćenu omotnicu u kojoj se nalaze šifra, ime i prezime autora, telefon, adresa, e-mail, OIB i IBAN.
 3. Najboljem romanu bit će dodijeljena novčana nagrada u bruto iznosu od 100.000,00 kn (stotinu tisuća kuna).
 4. Svaki sudionik natječaja smije poslati samo jedan roman. Sudjelovanjem na ovom natječaju sudionici se obavezuju da njihov roman nije ranije objavljen i da nije prijavljen ni na jedan drugi natječaj za neobjavljeni roman. Rukopis predan na natječaj, kao ni jedan dio predanog rukopisa, ne smije biti objavljen prije ili za vrijeme natječaja u bilo kojem obliku odnosno na bilo kojem mediju. Nakon što predaju rukopise, sudionici se također obavezuju da za vrijeme trajanja natječaja neće ni s jednom drugom nakladničkom kućom sklopiti ugovor o objavljivanju toga romana. Nagrađeni autor obavezuje se ustupiti sva autorska prava, a posebno za izdavanje romana, nakladničkoj kući V.B.Z. na razdoblje od petnaest godina bez daljnje naknade, kao i pravo objavljivanja i distribucije nagrađene knjige u svim zemljama svijeta. Ustupanje prava odnosi se na tiskanu i elektroničku verziju knjige.
 5. Prema preporuci žirija, V.B.Z. može tiskati još nekoliko rukopisa prispjelih na natječaj. Nakon završetka natječaja, nakladnička kuća V.B.Z. može ponuditi ugovor autorima čija je djela preporučio žiri. Ako članovi žirija ustanove da ni jedan od prispjelih rukopisa ne zadovoljava literarne kriterije, Nagrada ne mora biti dodijeljena, niti V.B.Z. mora objaviti knjigu.
 6. Rukopisi moraju biti napisani na računalu, s dvostrukim proredom, na bijelom papiru formata A4. Uz rukopis obavezno je priložiti i elektronički zapis istoga (na DVD-u ili CD-u). Rukopisi poslani na natječaj ne vraćaju se. Rukopisi moraju biti dostavljeni u pet primjeraka na adresu: V.B.Z. d.o.o., Velikopoljska 12, 10010 Zagreb, s naznakom »za nagradu V.B.Z.-a«.

Rok za prijavu: do 1. veljače 2019. godine.

4 thoughts on “PROPOZICIJE NATJEČAJA – 2019

  • Web Admin says:

   Poštovani gospodine Nikola, zahvaljujemo se na vašem interesu.
   Još ne znamo točan datum proglašenja polufinalista, pobjednika ćemo proglasiti polovicom svibnja.

  • Web Admin says:

   Poštovani gospodine Marin, zahvaljujemo se na vašem interesu.
   Još ne znamo točan datum proglašenja polufinalista, pobjednika ćemo proglasiti polovicom svibnja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.