V.B.Z.  ponovno raspisuje natječaj za najbolji neobjavljeni roman


Izdavačka kuća V.B.Z. šesnaesti put raspisuje javni natječaj za književnu nagradu za najbolji neobjavljeni roman godine.

Najboljem romanu koji u rukopisu pristigne na natječaj bit će dodijeljena V.B.Z.-ova književna nagrada za najbolji neobjavljeni roman godine, a autoru uručena novčana nagrada u bruto iznosu od 100.000,00 kuna. Rok za slanje rukopisa na natječaj je 10. veljače 2020. godine, a rukopisi se predaju pod šifrom.

Tekst javnog natječaja s detaljnim propozicijama dostupan je na internetskim stranicama www.vbz.hr.

Žiri će i ove godine djelovati u sastavu: Zoran Ferić, Jagna Pogačnik, Mile Stojić, Strahimir Primorac i Drago Glamuzina.

Dosadašnji dobitnici nagrade V.B.Z.-a za najbolji neobjavljeni roman godine u razdoblju od 2002. do 2019. godine bili su Josip Mlakić za roman „Živi i mrtvi“, Marinko Koščec za roman „Wonderland“ i Jelena Marković za roman „Escajg za teletinu“, Davor Špišić za „Koljivo“, Nura Bazdulj Hubijar za „Kad je bio juli“, Hrvoje Šalković za „Pravi se da ovo nisi vidio“, Svjetlana Gjoni za „Nula nemo“, Predrag Crnković za „Beograd za pokojnike“,  Dragan Pavelić za „Proljeće u Karolinentalu“, Aleksandar Novaković za roman „Vođa“, Ankica Tomić  za „Naročito ljeti“, Ivica Prtenjača za roman „Brdo“, Marina Vujčić za roman „Susjed“, Lada Vukić za roman „Specijalna potreba“ i Ivica Ivanišević za roman „Knjiga žalbe“, Marina Šur Puhlovski za roman „Divljakuša“ te Olja Knežević za roman „Katarina, Velika i Mala“.

Veselimo se što će se tom nizu uskoro pridružiti još jedno ime.

Redakcija V.B.Z.-a

 

Propozicije natječaja

 

6 thoughts on “Raspisan natječaj za V.B.Z. nagradu za najbolji neobjavljeni roman 2020.

 1. Veronika says:

  Postovani,
  ulaze li u natjecaj i zanrovski romani, ili pak romani s elementima fantastike i znanstvene fantastike, magicni realizam itd. ?

  • Web Admin says:

   U natječaj ulaze svi novi, originalni i neobjavljeni romani, pa tako i oni s elementima fantastike, znanstvene fantastike i magijskog realizma.

  • Web Admin says:

   Rok za slanje rukopisa na natječaj je ponedjeljak, 10. veljače 2020. godine. Dakle, rukopisi mogu biti dostavljeni i u ponedjeljak, 10. veljače. Rukopisi isto tako mogu biti predani na dostavu/poštu s potvrdnicom da su poslani najkasnije 10. veljače 2020. godine.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.