Izdavačka kuća V.B.Z. dvadeseti put je raspisala javni natječaj za književnu nagradu za najbolji neobjavljeni roman godine. Iznos nagrade iznosi 15.000 eura! ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏

Trk za pero! Još je samo pet dana ostalo za sudjelovanje na V.B.Z.-ovu natječaju za najbolji neobjavljeni roman 2024.⏰

Izdavačka kuća V.B.Z. u prosincu je već dvadeseti put raspisala javni natječaj za književnu nagradu za najbolji neobjavljeni roman godine.

Nagrada iznosi 15.000 eura, a tko će je osvojiti ove godine, saznat ćemo na sajmu knjiga i festivalu autora „Vrisak“ u Rijeci u rujnu. Rukopisi se na natječaj mogu slati još samo pet dana, do 25. ožujka 2024. godine, a predaju se pod šifrom.

Požurite prijaviti se i možda baš vi osvojite nagradu i ostvarite želju da postanete prepoznat pisac.

Više saznajte na web stranicama VBZ-a.

Najboljem romanu koji u rukopisu pristigne na natječaj bit će dodijeljena V.B.Z.-ova književna nagrada za najbolji neobjavljeni roman godine, a autoru uručena novčana nagrada u bruto iznosu od 15.000,00 eura. Uz novčanu nagradu, i objavu romana u Hrvatskoj, V.B.Z. ulaže velike napore kako bi što više pobjedničkih romana bilo prevedeno na velike jezike, pa su tako, u posljednjih nekoliko godina na engleski ili njemački prevedeni „Brdo“ Ivice Prtenjače, „Specijalna potreba“ Lade Vukić, „Divljakuša“ Marine Šur Puhlovski te „Katarina, Velika i Mala“ Olje Knežević te roman „Sine, idemo kući“ Ivice Prtenjače.

Tekst javnog natječaja s detaljnim propozicijama dostupan je na internetskoj stranici “Propozicije natječaja”. Žiri će ove godine djelovati u sastavu: Strahimir Primorac, Jagna Pogačnik, Mile Stojić, Vanja Kulaš i Drago Glamuzina. Svečana dodjela nagrade bit će upriličena u rujnu na festivalu Vrisak u Rijeci.

V.B.Z.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.