V.B.Z. uoči Interlibera svake godine objavljuje bestselere najvećih svjetskih autorica i autora te raznovrsne i aktualne naslove koji će obogatiti vaše biblioteke i uljepšati vam jesenje dane

Vidimo se od 8. do 13. studenog u paviljonu 5. Zagrebačkog velesajma, gdje vas očekuju akcijske cijene svih naših izdanja – od starijih klasika preko domaćih noviteta i dječje književnosti do najvećih svjetskih trilera, krimića i najpopularnijih publicističkih naslova; dok će se u paviljonu 6 naći manji izbor knjiga i outlet-štand s popustima do 90 % na starija izdanja.

Izdvajamo neke novitete koji će zasigurno obilježiti ovu izdavačku jesen – V.B.Z. predstavlja dugoočekivani roman legendarnog Jonathana Franzena Raskrižja, novu knjiga Alessandra Baricca The Game, kapitalno djelo britansko–američkog povjesničara Tonyja Judta o povijesti Europe nakon 1945., Poslije rata 1 i 2 te novi, intrigantni roman Zorana Ferića Dok prelaziš rijeku. U susret svjetskom nogometnom prvenstvu u Katru, objavljujemo i autobiografiju legendarnog kapetana hrvatske reprezentacije Darija Srne Zašto te zovu Srna, napisanu u suradnji s Milanom Vlaović.

U romanu Raskrižja, Franzen se vraća u sedamdesete godine prošlog stoljeća i istražuje povijest dviju generacija jedne obitelji. Svojim karakterističnim humorom i kompleksnim narativom Franzen dočarava svijet koji snažno odjekuje i u naše vrijeme. I u ovom, Franzenovu šestom romanu, prepoznajemo njegov karakterističan potpis: pripovijedanje priče iz različitih perspektiva, kako bi potpuno ogolio likove u centru radnje. Raskrižja su priča o američkoj obitelji sa Srednjeg zapada u prijelomnom trenutku ranih sedamdesetih godina prošlog stoljeća, na zalazu Vijetnamskog rata.

Dvanaest godina nakon objavljivanja kultnih Barbara, Baricco u knjizi The Game ispisuje povijest digitalne revolucije od 70-ih godina 20. stoljeća do danas i mapira transformacije koje je digitalna revolucija izvršila na krajoliku ljudskog iskustva. Zašto su društveni mediji postali toliko popularni? Zašto ne možemo a da ne stvaramo svoje digitalne kopije na internetu? Kakva nas budućnost čeka? – samo su neka od pitanja koja postavlja u ovom odvažnom i briljantnom eseju nagrađenom Europskom nagradom za esej „Charles Veillon“ 2020.

Dok prelaziš rijeku, novi roman jednog od najnagrađivanijih hrvatskih pisaca Zorana Ferića istovremeno je divlja i bolno nježna, transgresivna ljubavna priča između pedesetrogodišnjeg pisca i dvadesetdvogodišnje studentice kiparstva. Knjiga se naslanja na kultni roman Marguerite Duras Ljubavnik, ne samo sadržajem nego i naslovom, ali ovaj je, umjesto iz perspektive mlade ljubavnice sredovječnog kineskog bankara, pisan iz perspektive ljubavnika, u drugom vremenu i prostoru.

Knjiga Poslije rata: povijest Europe poslije 1945. kapitalno je djelo britansko-američkog povjesničara Tonyja Judta koje predstavlja nezaobilaznu sintezu za proučavanje suvremene europske povijesti. Ujedno je riječ o prvom integralnom historiografskom djelu koje istodobno pokriva povijest i Istočne i Zapadne Europe poslije Drugog svjetskog rata, čime je autor na neki način pokazao da se „Istok ne može razumjeti bez Zapada, ali i obrnuto“.

Omiljeni kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Darijo Srna u svojoj autobiografiji koju je napisao s Milanom Vlaović, pripovijeda svoju uzbudljivu i dirljivu životnu priču. Zašto te zovu Srna knjiga je o čovjeku koji je unatoč urođenoj dobroti i postignutim uspjesima doživio i prebrodio puno teških situacija i izazova.

V.B.Z. kontinuirano prati svjetsku produkciju pa na hrvatskom jeziku predstavlja najbolje suvremene krimiće i trilere: engleski pisac Alex Pavesi svojim je prvim romanom Osam detektiva, priskrbio laskave usporedbe s neprikosnovenom kraljicom žanra Agathom Christie, dok je Djeve moraju umrijeti, drugi roman Alexa Michaelidesa, autora svjetskog bestselera Nijema pacijentica, triler od kojeg će vam se zavrtjeti u glavi!  V.B.Z. je nedavno objavio i novi roman kraljice skandinavskih krimića Camille Läckberg, koji je napisala u suradnji s mentalistom Henrikom Fexeusom. Mentalist, nezaboravno zabavna i uzbudljiva intriga, prvi je dio nove skandinavske hit-trilogije i priča o istrazi ubojstva žene pronađene u mađioničarskom kovčegu. Također, ljubitelji hita Lanac Adriana McKintyija zasigurno će uživati i u novom trileru Otok, koji nas vodi u mračne tajne daleke Australije.

Na Interliberu predstavljamo i tri naslova književnih klasika – objava romana Sjene nad Hudsonom na engleskom jeziku šest godina nakon Singerove smrti i četrdeset godina nakon izvornika na jidišu, dočekana je kao izniman književni događaj, a sada ga možete čitati u hrvatskom prijevodu! Berta Isla, roman jednog od najznačajnijih suvremenih španjolskih autora Javiera Maríasa priča je o životu postmoderne Penelope, a Sabrane priče kultnog američkog pisca 20. stoljeća Paula Bowlesa sjajan su presjek njegove dugogodišnje spisateljske karijere koju je većim dijelom proveo u sjevernoafričkom gradu Tangeru, no vodi nas i na Daleki istok, u Južnu Ameriku i Europu.

Uz novi roman Zorana Ferića, ove smo jeseni objavili velik broj sjajnih proznih noviteta domaćih i regionalnih autorica i autora pa ćete tako, na sajmu, moći pronaći roman dobitnika ovogodišnje V.B.Z.-ove nagrade za najbolji neobjavljeni roman, Peléov priručnik Dragana Juraka, Mirovanje Dunje Matić, roman u obliku pseudodnevničkih zapisa, dugoočekivani beskompromisni roman Vedrane Rudan Doživotna robija, zbirku kratkih priča Kino sloga Ivice Prtenjače, u kojoj autor piše odrastanju u Rijeci, kao i roman Ivice Ivaniševića Kao pakao, satiru smještenu u neželjeni raj. Čitateljima i čitateljicama bit će zanimljive i nove knjige dvoje mladih, zapaženih mostarskih autora – Gravitacije, drugi roman književnice Senke Marić, dobitnice Nagrade „Meša Selimović“ te knjiga priča Srđana Gavrilovića Nemoj ići u Anderlecht.

Naši čitatelji i čitateljice znaju da je V.B.Z. poznat i po inspirativnim publicističkim bestselerima koji nam na različite načine olakšavaju i upotpunjuju život, a na ovogodišnji Interliber dolazimo s tri nova naslova: Žene, hrana i hormoni ugledne američke ginekologinje Sare Gottfried sveobuhvatan je vodič za hormonsku ravnotežu i zdravlje, Zeleni dom – radost življenja s biljkama  popularnog norveškog vrtlara Andersa Røyneberga pokazuje nam kako pomoću biljaka možemo obogatiti svoje okruženje i stvoriti u svom domu zelenu oazu, dok Navika daj pet Mel Robbins, autorice hita Pravilo 5 sekundi, pruža jednostavne, ali vrlo efikasne alate pomoću kojih možete promijeniti svoj stav, način razmišljanja i djelovanja u životu!

Vidimo se na Interliberu, pripremite svoj popis želja i uživajte u fešti od knjiga!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.