Noviteti VBZ-a za Interliber 2023.

Poštovani,

povodom nadolazećeg Interlibera, u izdanju V.B.Z.-a uskoro izlazi raznolik izbor domaćih i stranih naslova.

Ponoćni glagoli nova je, asocijativno i jezično razigrana pjesnička zbirka nagrađivanog književnika Marka Pogačara. Roman Knjiga za Maju Marka Tomaša prozna je knjiga koja nam na nov način predstavlja autorovu pjesničku poetiku koja prati i oponaša rastrzanost bića i pokušaje njegove defragmentacije. Borivoj Radaković, nakon njegova povratka formi kratke priče zbirkom Ne plači dušo, donosi nam novi roman Divno nam je s nama, nježnu ljubavnu priča u kojoj dvije junakinje romana, Vanja i Mirna, odlučuju u potpunosti promijeniti vlastiti život zbog sveopćeg nasilja u društvu koje ih okružuje. Ivica Ivanišević donosi nam svoj novi, željno iščekivani, kriminalistički roman Otmica Razreda za književnost u kojem je ispisao paprenu satiru naše kulture, ali i čitavoga društva, ispripovijedanu tečno, s njemu svojstvenom lakoćom, uz puno autoironije i humora. U svom novom romanu Albert Ivica Prtenjača, nakon dvije donekle autobiografske knjige proze, vraća se imaginaciji, snu i potrebi za bajkom, a glavni, ujedno i naslovni, junak ovog romana tihi je pobunjenik koji žonglira egzistencijom, smislom, nadom i jasnim odlukama.

Od stranih izdvajamo publicistički bestseler Kraj kapitalizma istražuje izazove gospodarskog rasta i zaštite klime, dok Mreža šapata nudi provokativan #MeToo triler. Povratak kući donosi priču o supruzi istraživača Jamesa Cooka, dok je Pelagija i crni monah drugi dio kriminalističke serije Borisa Akunina. Budi kao mali princ podsjeća nas na djetinje radosti, Mala anksiozna čudovišta pružaju potporu u borbi protiv anksioznosti, a Život u svjetlosti Deepaka Chopre nudi program joge za samoostvarenje. Permakultura u biovrtu poučava nas održivom vrtlarstvu, dok Ne brini se Shunmyoa Masuna donosi pouke o oslobađanju od tjeskobe.

Više o ovim naslovima pročitajte u nastavku.

 

1. „Kraj kapitalizma Ulrike Herrmann istražuje dubinske poveznice između gospodarskog rasta i zaštite klime. Knjiga nam postavlja ključno pitanje: Može li industrijalizirane zemlje napustiti kapitalizam u korist cirkularne ekonomije bez potresa u društvu? Herrmann nas vodi kroz povijest kapitalizma i analizira opcije postavljene pred suvremeno društvo 21. stoljeća, razmatrajući kakva nas budućnost očekuje ako ćemo se morati odreći rasta radi opstanka.
2. „Mreža šapata“ Chandler Baker donosi uzbudljiv #MeToo triler koja otkriva kakve su posljedice kada moćni muškarac završi u središte pažnje zbog razotkrivanja tajnih informacija. Knjiga nudi iznenađujući uvid u svijet u kojem živimo, iz perspektive četiri žene i jednog muškarca tijekom vrhunca #MeToo pokreta. Ovaj roman mudro i ironično secira društvene dinamike i moćne osjetljive teme.
3. „Povratak kući“ Anne Enquist priča povijest pomorca i istraživača Jamesa Cooka kroz perspektivu njegove supruge Elizabeth Batts. Knjiga donosi priču o ljubavi, smrti, žalovanju i ustrajnosti volje te pruža psihološki portret snažne i neovisne žene iz vremena kada su takve osobnosti bile rijetkost.
4. „Pelagija i crni monah“ Borisa Akunina donosi drugu knjigu iz serije o avanturama sestre Pelagije. Ovaj kriminalistički roman vodi čitatelje na uzbudljivo putovanje u svijet zagonetnih događaja i misterija koje rješava ta neustrašiva junakinja.
5. „Budi kao mali princ“ Stéphane Garnier poziva nas da se prisjetimo svojih djetinjih radosti i ponovno probudimo dijete u sebi. Knjiga nas potiče na usporavanje, igru, sanjarenje i pronalaženje čarolije u svakodnevnim trenucima.
6. „Mala anksiozna čudovišta“ Verity Crosswell donosi utjehu i ohrabrenje u trenucima anksioznosti i stresa. Ova knjiga nudi podršku i strategije za suočavanje s anksioznošću i napadima panike te olakšava životne izazove.
7. „Život u svjetlosti: joga za samoostvarenje“ Deepaka Chopre i Sare Platt-Finger nude 30-dnevni program za samopouzdanje, blaženstvo i cjelovitost. Knjiga uključuje 54 inspirativna položaja joge i inspirira temeljite promjene koje će vam pomoći postići jedinstvo uma, tijela i duše.
8. „Permakultura u biovrtu“ Damiena Dekarza poučava nas održivom vrtlarstvu iz mjeseca u mjesec, bez kemikalija i velikog truda. Knjiga pruža praktične savjete o uzgoju povrća, voća i bilja, uz poštivanje ekoloških principa.
9. „Ne brini se“ Shunmyoa Masuna, autor svjetskog bestselera „Umijeće jednostavnog življenja“, donosi 48 pouka o oslobađanju od tjeskobe. Ova knjiga nudi duboke uvide u prirodu briga i kako se osloboditi većine bezrazložnih tereta koji opterećuju svakodnevni život.
S ovim novim izdanjima koje smo pripremili za kraj godine, čitatelji će imati priliku istražiti različite žanrove i teme, od dubokih analiza društva do osobnih promišljanja o životu i okolišu.
Vidimo se na Interliberu.
Čitaj s VBZ-om

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.