Književnost je tvrdoglava, snažna i univerzalna. Ona se ne zaustavlja pred problemima, već ih savršeno opisuje. Knjiga je dobar prijatelj i suputnik kada smo zadovoljni, a još bolji u trenucima kada nam ne ide najbolje. Pri odabiru knjiga za ovaj mjesec potrudili smo se izabrati najljepše naslove domaće i strane književnosti, one knjige koje nas svojim pričama vode u druge svjetove i drugo vrijeme.

Novo izdanje kultne knjige „Svila“ Alessandra Baricca priča je o trgovcu svilom iz 19. stoljeća koji napušta svoj rodni Lavilledieu te odlazi na egzotično putovanje u Japan, dom najfinije svile na svijetu i zemlju u kojoj stranci nisu dobrodošli. Tamo upoznaje tajanstvenu ženu; oni ne razgovaraju, ali taj susret označit će početak jedne ljubavi koja se, zapravo, nije dogodila i obilježiti čitav njegov život. Iz Japana selimo u Aracataci, maleni grad uz obalu Karipskoga mora, u kojemu je odrastao Gabriel García Márquez i koji mu je poslužio kao inspiracija za njegova najvažnija književna djela, pa tako i zbirku šest ilustriranih priča „Pripovijetke“.

Još jedan klasik svjetske književnosti svakako je i Raymond Carver, američki autor kojega su mnogi čitatelji prozvali kraljem kratkih priča, a koji nas vodi u neobičan, pomaknut svijet sasvim običnih, svakodnevnih stvari i ljudi. Neizostavan je i Cormac McCarthy, također američki autor, prema čijem su romanu „Ovo nije zemlja za starce“ braća Coen snimila popularni istoimeni film, kao i Dan Brown čiju ćemo slikovnicu „Divlja simfonija“ ekskluzivno, uskoro čitati!

Ljubitelji trilera i nešto napetijeg štiva mogu uživati uz autoricu Camillu Lackberg i njezin hit naslov „Zlatni kavez“, J.D.Robba, odnosno Noru Roberts i njezinu knjigu „Goli u smrti“, kao i u svjetskom bestseleru „Nijema pacijentica“  Alexa Michaelidesa.

Od klasika domaće književnosti izdvajamo romane i zbirke: Zorana Ferića, Marine Šur Puhlovski, Julijane Matanović  te Ene Katarine Haler, nove, mlade autorice hrvatske književne scene čiji roman „Nadohvat“ zaslužuje biti dijelom svačije kućne biblioteke.

Ove, i brojne druge naslove kupite uz popuste do 80 %, i dalje uz besplatnu poštarinu za sve narudžbe iznad 150 kuna!

Uvijek je pravo vrijeme za dobru književnost, i zato VOLI ŽIVOT… i putuj uz knjige! J